İbrahim Kalın: Yunanistan'la istikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir

İbrahim Kalın: Yunanistan'la istikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir

Yunanistan'la Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gerilimin yerini müzakereye bırakmasını değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Gelinen nokta görüşmelerin tekrar başlamasına müsait. İstikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yazılı bir açıklama yaparak dış ilişkilerle ilgili mesajlarını paylaştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkçe Twitter paylaşımı ile ilgili, "Sempatik bir adım. Ama lafızdan çok mana önemli" diyen Kalın, Yunanistan ile istikşafi görüşmeler konusunda da, "İklim bu görüşmelerin başlamasına çok daha müsait hale gelmiş durumda" açıklaması yaptı.

Kalın, şu açıklamayı yaptı:

TEHDİT DİLİ SONUÇ ALAMAZ: “Türkiye’ye karşı yaptırım, şantaj, tehdit dili hiçbir zaman sonuç alamaz. Bunu artık Avrupalı siyasetçilerin görmesi lazım. Türkiye'yi birtakım tehdit yahut yaptırımlarla korkutacaklarını zannedenler, kararlılığından vazgeçireceğini zannedenler beyhude bir çaba içerisindeler.

MACRON DÜNYA SİYASETİNİ DOĞRU OKUMUYOR: Sayın Macron'un Türkçe bir mesaj yayınlaması güzel, sempatik bir adım. Ama lafızdan çok mana önemli. Kastedilenin ne olduğu ve bunun hangi siyasi stratejik çerçeveye oturduğuna da bir bakmak gerekiyor. Benim kanaatimce Sayın Macron dünya siyasetini doğru okumuyor.

YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞME: Şu anda geldiğimiz noktada iklim bu görüşmelerin başlamasına çok daha müsait hale gelmiş durumda. Yakın bir vadede bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor, istikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir.

ERDOĞAN’A HAKARET İÇEREN MANŞETE ŞİDDETLİ KINAMA: (Yunanistan’da bir gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren manşeti) Bunu en şiddetli bir şekilde kınıyorum, telin ediyorum, lanetliyorum. Çünkü bu atılan başlığın basın özgürlüğü ile ifade hürriyeti ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bu bir provokasyondur.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter üzerinden Türkçe yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN