IKBY'de 5 aydır kapalı olan havalimanları 1 Ağustos'ta açılacak

IKBY'de 5 aydır kapalı olan havalimanları 1 Ağustos'ta açılacak

IKBY, Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 5 aydır kapalı olan havalimanlarının 1 Ağustos itibarıyla yeniden açılacağını duyurdu. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Rebaz Ahmed, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmed, mart ayından bu yana tüm seferlere kapalı olan Erbil ve Süleymaniye havalimanları yetkililerine 1 Ağustos'a kadar yurt içi ve yurt dışı seferlerine yeniden başlanması için hazırlıkları tamamlamaları talimatı verdiklerini söyledi.

ÖNLEMLER GEVŞETİLECEK

Vilayetler arasındaki seyahat yasağının kaldırılması yetkisinin ise iligili valilere verildiğini belirten Ahmed, Kovid-19 önlemlerinin gevşetileceğini ancak insanların maske takmayı sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

Irak Sağlık ve Çevre Bakanlığının son verilerine göre ülkede salgının başından bu yana 3 bin 950 kişi hayatını kaybetti, 97 bin 159 vaka tespit edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN