İkinci el telefonların ve tabletlerin garantisi nasıl yapılacak? İkinci el telefonlara ve tabletlere ek ücret!

İkinci el telefonların ve tabletlerin garantisi nasıl yapılacak? İkinci el telefonlara ve tabletlere ek ücret!

Son dakika haberi: İkinci el telefonlar ve tabletler satışında 12 ay garanti şartı getirildi. 'İkinci el telefonlar ve tabletler garantili nasıl satılacak?' sorusunun yanıtı merak edilirken Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karara göre, ikinci el cep telefonu ve tabletler sertifikalı ve garantili olarak yeniden satılacak. Kullanılmış cep telefonu ve tabletler bakanlığın yetki verdiği merkezlerde yenilenecek. Yeni düzenlenmenin ardından ikinci el telefon ve tablet fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. Zira, cihazı satacak kişi Bakanlığın yetki merkezinde yaptıracağı garanti işlemleri ücret karşılığında gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

'İkinci el telefonların ve tabletlerin garantisi nasıl yapılacak?', 'İkinci el telefonların satışı yasaklandı mı?', 'İkinci el telefonlar ve tabletler garantili nasıl satılacak?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Son yıllarda döviz kurunun önlenemez yükselişi nedeniyle sıfır model cep telefonları ve tabetlerin fiyatlarında yaşanan artış, vatandaşları ikinci el piyasasına yönlendirdi. İkinci el telefon ve tabletlerde yaşanan dolandırıcılık ve ayıplı mal satışınınm önüne geçmek isteyen Ticaret Bakanlığı, ikinci el telefonların ve tabletlerin 12 ay garantili satılmasının zorunluğu olacağını duyurdu. Henüz yürürlüğe girmeyen yeni düzenlemeyle, ikinci el cihaz satmak isteyen vatandaşlar Bakanlığın yetki verdiği merkezlerde telefonlarını ve tabetlerini yenilemesi gerekecek. Detaylar haberimizde...

İKİNCİ EL TELEFONLARIN VE TABLETLERİN GARANTİSİ NASIL YAPILACAK?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ikinci el cep telefonu ve tablet satışıyla ilgili düzenlemeyi yazılı açıklamayla duyurdu. Bakan Pekcan, ikinci el piyasada sıklıkla alışverişe konu olan cep telefonu ve tabletlerin belirli bir standartta yenileneceğini söyledi.

Pekcan, bakanlık olarak 'yenileme yetki belgesi' verilecek merkezlerin bu çalışmayı yürüteceğini vurguladı. Yetkili merkezde yenilenen cep telefonu ve tabletler, ambalaj, etiket ve reklamlarında 'yenilenmiş ürün' ibaresine yer verilerek satılacak. Ve bu ürünlere en az 12 ay garanti verilecek. Bakan Pekcan, düzenlemeyle, kullanım ömrü henüz dolmayan teknolojik ürünlerin ekonomiye kazandırılacağını belirtti.

YETKİ MERKEZLERİ NASIL BELİRLENECEK?

İkinci el telefonlarını ve tabletlerini satmadan önce Bakanlığın yetki verdiği teknik servislere götürerek ücret karşılığı yeniletecek vatandaşlar, yetki merkezlerinin hangi teknik servisler olacağını merak ediyor. Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlenmesi henüz yürürlüğe girmediği için yetki merkezlerinin belirlenmesi işlemleri başlamadı. İkinci el telefonların ve tabletlerin yenilenerek 12 ay garanti verileceği yetki merkezleri henüz belli değil.

Son dakika haberlerini ve güncel gelişmeleri KARAR.com'dan takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN