İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: Daha ezici karşılık vereceğiz

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: Daha ezici karşılık vereceğiz

Irak'ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne balistik füzeyle saldırı düzenlenmesi hakkında açıklama yapan İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri, "ABD'nin her türlü yeni adımına daha ezici ve kesin bir karşılık vereceğiz" dedi.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İran tarafından Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle düzenlediği saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bunun Süleymani'nin öldürülmesine karşılık İran silahlı kuvvetlerinin gücünün küçük bir göstergesi olduğunu belirterek, "ABD'nin her türlü yeni adımına daha ezici ve kesin bir karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD yöneticilerinin, "dünyanın geniş bir coğrafyasına yayılan İran'ın gücünü anlamalarının ve bu konuda ilkeli bir tutum benimsemelerinin zamanının geldiğini" savunan Bakıri, ABD'nin, en kısa sürede ordusunu bölgeden çıkarması gerektiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Irak'da ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad üssüne balistik füzeyle saldırı düzenlendi. İran Devrim Muhafızları'nın üstlendiği saldırıda, 80 ABD'linin öldüğü ileri sürüldü. ABD Başkanı Donald Trump, "Yarın sabah açıklama yapacağım" dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN