İran’ın vurduğu ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü nerede? Ayn el-Esed Hava Üssü haritası

İran’ın vurduğu ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü nerede? Ayn el-Esed Hava Üssü haritası

Gelen son dakika haberlerine göre; İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından karşılık vereceğini açıklayan İran, ABD’nin Irak’ta bulunan Ayn el-Esed Hava Üssü’nün onlarca füze atışıyla vurdu. Peki Ayn el-Esed Hava Üssü haritada nerede? Tüm bilgiler karar.com’da…

İran’ın, Kasım Süleymani suikastına karşılık vereceği günler öncesinden açıklanmıştı. Beklenen yanıt, 8 Ocak 2020 gece geç saatlerde geldi. Ajansların geçtiği son dakika haberinde; İran, ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü’nü vurdu. İşte Ayn el-Esed Hava Üssü’nün haritadaki yeri…

AYN EL-ESED HAVA ÜSSÜ NEREDE?

Ayn el-Esed Hava Üssü, haritada tam olarak Anbar ile Bağdat arasında kalıyor.

20-01/08/162655_649x378.jpg 

Ayrıca ABD’nin Irak’ta toplamda 9 hava üssü bulunuyor.

20-01/08/162656_1120x1048.jpg

NE OLMUŞTU?

İran Generali Kasım Süleymani’nin ABD tarafından düzenlenen bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından ABD-İran arasındaki gerilim, bir hayli artmıştı. Karşılıklı sert açıklamalar ile İran, ABD’den intikam alınacağını vurgulamış, 8 Ocak 2020 gece geç saatlerde de ABD’nin Irak’ta bulunan Ayn el-Esed Hava Üssü, gerçekleştirilen onlarca füzeli atışların ardından vurulmuştu.

TRUMP: HER ŞEY YOLUNDA

İran Devlet Televizyonu, saldırıda 80 ABD askerinin öldürüldüğünü açıklarken, Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir toplantı yapan ABD Başkanı Donald Trump ise her şeyin yolunda olduğunu, İran'ın Irak'ta 2 askeri üssü hedef aldığını belirterek, ''Şu ana kadar her şey yolunda. Dünyadaki en güçlü ve donanımlı orduya sahibiz." ifadelerini kullandı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

‘ASKERLERİNİZİN HAYATINI KORUMAK İSTİYORSANIZ GERİ ÇAĞIRIN’

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD güçlerine ev sahipliği yapan ülkelerden İran'a bir saldırı olması durumunda cevap verileceğinin altını çizerek, ‘Askerlerinizin hayatını korumak istiyorsanız geri çağırın’ açıklamasında bulundu.

20-01/08/fuzeli-saldiri.jpg

‘80 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİASI

İran devlet televizyonu, Irak’ta ABD üslerine düzenlenen füzeli saldırıda 80 Amerikan askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

ABD ise bu rakamı kabullenmedi.

BEYAZ SARAY: YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Beyaz Saray'ın açıklamasında da Irak'taki tesislere yönelik saldırılardan haberdar oldukları, Trump’ın konuyla ilgili bilgi aldığını ve olayın yakından takip edildiği bildirildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN