İran Otizm Derneği: Otizmli çocuklarda Kovid-19 vakaları 10 kat arttı

İran Otizm Derneği: Otizmli çocuklarda Kovid-19 vakaları 10 kat arttı

İran Otizm Derneği Başkanı Saide Salih Gaffari, ülkede koronavirüsün (corona virüs) ikinci dalgasının gözlendiği şu günlerde, otizmli çocuklarda Kovid-19 vakalarının 10 kat arttığını söyledi.

İran Otizm Derneği Başkanı Saide Salih Gaffari, "Kovid-19'un birinci dalgasında, otizmli çocuklarda vaka sayısı azdı. Fakat ikinci dalganın gelmesiyle ülke genelinde bu çocuklarda vaka sayısı 10 kat arttı" dedi.

"BAZI MERKEZLER BU ÇOCUKLARI KABUL ETMİYOR"

Durumun, otizmli çocukları olan ailelerin sorunlarını arttırdığına işaret eden Gaffari, "Bu sorun, tuvalete gitme gibi öz bakımını yapamayan ileri düzeydeki otizmli çocukların aileleri için daha da güçleşiyor. Bazı sağlık merkezleri bu çocukları kabul etmiyor." ifadelerini kullandı.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Gaffari, son bir ayda sadece Tahran'da Kovid-19'a yakalanmış 35 otizmli çocuğun tespit edildiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran'da dün itibarıyla koronavirüs kaynaklı can kaybı 14 bin 405'e, vaka sayısı ise 276 bin 202'ye ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN