İstanbul hava durumu: Havalar ne zaman düzelecek? Meteorolojiden yağış ve rüzgâr uyarısı

İstanbul hava durumu: Havalar ne zaman düzelecek? Meteorolojiden yağış ve rüzgâr uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son değerlendirmede, İstanbul'un Avrupa yakasında şiddetli yağmur ve rüzgârın beklendiği kaydedilirken, yağış beklenen yerlerde sel ve su baskını ihtimalinin de bulunduğu aktarıldı.

İstanbul’da sıcakların düşmesinin ardından, ‘Havalar ne zaman düzelecek?’ sorusu, sosyal medyada gündem oldu. Meteoroloji de İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için hava tahminlerini açıkladı. İstanbul için paylaşılan hava durumunda ise kuvvetli yağışların beklendiği aktarıldı.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son açıklamaya göre, İstanbul'un Avrupa yakasında; Büyükçekmece, Silivri, Arnavutköy, Çatalca ilçelerinde yerel, kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Kısa zaman etkili olacak yağışların, sel ve su baskınlarına yol açabileceği vurgulandı.

Hava sıcaklığının yağış alan bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı düşünülüyor.

Rüzgârın da çoğunlukla batı ve güney, doğu bölgelerde doğu ve kuzey yönlerden hafif, bazen de orta kuvvette, öğle saatleri itibarıyla Marmara'nın güneydoğusu, Göller Yöresi, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) eseceği düşünülüyor.

ekran-resmi-2020-09-29-12-04-00.png

Bazı kentlerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde:

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece ve öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlı ve sağanak 28 derece…

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde ve öğleden sonra kuzey ilçelerinde kuvvetli, kent geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 derece.

Adana: Az bulutlu 35 derece

İzmir: Parçalı bulutlu 30 derece

Antalya: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 34 derece

Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29 derece

ekran-resmi-2020-09-29-12-04-09.png

Trabzon:Parçalı ve az bulutlu 27 derece

Samsun: Parçalı bulutlu 29 derece

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35 derece

Erzurum: Az bulutlu ve açık 23 derece

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN