İstanbul Havalimanı'na ulaşım güzergahları belli oldu (İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?)

İstanbul Havalimanı'na ulaşım güzergahları belli oldu (İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir?)

İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir? İstanbul Havalimanı'na gitmek isteyenler özel araç, taksi, otobüs gibi alternatifleri kullanacak. Atatürk Havalimanı kapandı. Artık uçuşlar artık İstanbul Havalimanı'ndan yapılacak. İstanbul'un kuzeyinde yer alan İstanbul Havalimanı'na ulaşım nasıl olacak? Otobüsler yeni havalimanına nereden nasıl gidilir? Anadolu yakasından İstanbul Havalimanına hangi otobüsle gidilir, ulaşım ücreti ne kadar? İşte merak edilen İstanbul Havalimanı ulaşım seçenekleri.

İstanbul Havalimanı artık uçuşun yeni adresi olacak. Peki havalimanına gitmek isteyen yolcular ne yapmalı? İstanbul Havalimanı'na ulaşım özel araç, taksi ve otobüslerle sağlanacak. Yolcuların en çok merak ettiği ise İstanbul Havalimanı'na hangi otobüslerin hangi duraklardan ve güzergahtan gittiği. Havalimanına ulaşım ücreti de aranan diğer konular arasında. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 TL’ye gidiliyor. Taksi ise 190 TL tutuyor. Ancak otobüsle de gitmek mümkün. Otobüs ücretleri ise bölgelere göre değişiklik gösteriyor.

İSTANBUL HAVALİMANI'NA NASIL GİDİLİR?

Otobüsler İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir? Hangi semtlerden hangi duraklardan havalimanına otobüs var? Atatürk Havaalanı'nın kapanmasıyla beraber gözler artık İstanbul Havalimanı'na çevrildi. 

İstanbul Havalimanı’na otobüs ulaşım hatları şu şekilde; 

İETT Hatları: H-2 Mecidiyeköy, H-3 Halkalı, H-4 Atatürk Havalimanı,

HAVAİST Hatları: İST-1 Yenikapı, İST-2 TÜYAP,  İST-19 Taksim, İST 7 Kozyatağı

19-04/06/havalimani-ulasim.jpg

Atatürk Havalimanı dün son uçuşunu gerçekleştirdi. Yeni İstanbul Havalimanı’ndan da ilk uçuş bugün Ankara’ya gerçekleştirildi. Peki Bundan sonra İstanbul Havalimanı’na gitmek isteyen vatandaş ne kadar ücret ödeyecek? Şehir merkezinden Taksi ile ortalama 190 TL tutuyor. Otomobille 33 TL tutuyor. Otobüs ücretleri ise bölgelere ve semtlere göre değişiklik gösteriyor.

İstanbul Havalimanı’na nasıl gidilir? Toplu taşıma ile  İstanbul Havalimanı’na gitmenin çeşitli yolları var. En kolay iki yoldan gidilebiliyor. Birincisi E-5 ikincisi ise TEM. Örneğin şehir merkezinden (Beşiktaş) birinci yoldan gidildiğinde (E-5) toplam yol 73.7 km oluyor. İkinci yoldan gidildiğinde (TEM) bu yol uzunluğu daha da azalıyor ve 66 km’ye düşüyor. Ancak burada da gişe ücreti devreye giriyor. Saatte ortalama 0.45 kuruş yakan 1.6 dizel araç E-5 üzerinden gittiğinde maliyet 33.16 TL olarak karşımıza çıkıyor. TEM üzerinden gittiğinde ise (gişe ücreti dahil) 32.45 TL gibi bir hesap ortaya çıkıyor.

Taksi kullanmak isteyen vatandaş ise daha fazla para ödemek zorunda. E-5 güzergahından giden bir taksi 190.50 TL yazarken, TEM’den giden bir taksinin gişe ücreti dahil maliyeti 175.75 TL oluyor. Peki otobüsle gitmek isteyen vatandaş ne kadar ödeyecek?

İstanbul Havalimanı'na giden otobüs hatlarının detayları ise şöyle;

Hat adı-Mesafe(tek yön)-Sefer sıklığı-Yolculuk ücreti-Araç sayısı

1.Beylikdüzü Tüyap-52 km-15 dakika-21 TL-15 araç

2.Otogar-38 km-15 dakika-16 TL-12 araç

3.Bakırköy-44 km-10 dakika-18 TL-19 araç

4.Yenikapı-Sirkeci-50 km-11 dakika-18 TL-23 araç

5.Beşiktaş-43 km-20 dakika-18 TL-13 araç

6.Alibeyköy Cep Otogarı-31 km-30 dakika-16 TL-5 araç

7.Kadıköy-64 km-20 dakika-25 TL-11 araç

8.Pendik-93 km-45 dakika-30 TL-5 araç

9.Hacıosman-40 km-30 dakika-16 TL-4 araç

10.Tepeüstü-91 km-30 dakika-25 TL-7 araç

11.Arnavutköy-22 km-40 dakika-12 TL-3 araç

12.Kemerburgaz-21 km-40 dakika-12 TL-3 araç

13.Sarıyer-40 km-30 dakika-16 TL-5 araç

14.Başakşehir-27 km-30 dakika-14 TL-4 araç

15.Bahçeşehir-40 km-40 dakika-16 TL-4 araç

16.Mahmutbey Metro-36 km-45 dakika-15 TL-3 araç

17.Halkalı-40 km-50 dakika-16 TL-4 araç

18.Mecidiyeköy-37 km-15 dakika-16 TL-10 araç

19-04/06/stanbul-havalimani-1554561529.jpg

YENİ HAVALİMANINA OTOBÜS İLE ULAŞIM

İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havaalanından şehir merkezine yolcu taşıyacak. Yeni Havalimanı'ndan şehir merkezine en uzak hat Pendik yönünde 30 TL, en sık sefer düzenlenen hat ise 18 TL ile Yenikapı-Sirkeci.

İstanbul Yeni Havalimanı'ndan şehir merkezine olan otobüs hatları şu şekilde:

Yeni Havalimanı-Mecidiyeköy arasında gerçekleştirilecek H2 hattı sırasıyla Mecidiyeköy Metrobüs, Çağlayan, Nurtepe, Hasdal, Kemer Yolu, Orman Yolu, Kıyı Emniyeti ve İhsaniye Kavşağı'ndan geçerek, Yeni Havalimanına ulaşacak. H3 Yeni Havalimanı-Halkalı hattı ise Gümrük, 4.Cadde, Rumeliler, Atatürk Mahallesi, Demirciler Sitesi' nden geçerek Yeni Havalimanı'na ulaşırken en az durağa sahip hat olan H4 Yeni Havalimanı-Atatürk Havalimanı hattı Atatürk Havalimanı, Bahçeşehir Metrokent' ten geçerek İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşacak.

METRO İLE ULAŞIM

İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak metro hatlarının çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosu, 2019 yılı sonunda hizmete açılacak, 6 istasyon ve 27 kilometre uzunluğa sahip olacak Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 sonunda hizmete açılması planlanıyor.

TAKSİ İLE ULAŞIM

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, yeni havaalanına yapılacak taksi hizmetleri konusunda İstanbul 34 No'lu Taksiciler Kooperatifi ile anlaştı. İlk etapta 660 taksinin çalışacağı havalimanında talebe göre taksi sayısı artabilecek.

BAGAJLI LÜKS TAŞIMACILIK

Bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına göre şartname gereği 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak.İşletmeci 6 yaşına kadar olan çocuklardan ise ücret alamayacak. En çok aracın konulacağı yer ise 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek.Bu hattın ücreti ise 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat ise Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta ise 5 araçla sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak.

İSTANBUL YENİ 3. HAVALİMANI NEREDE?

3. Yeni Havalimanı Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede yer alıyor. Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekare alan üzerinde inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü'ne yakın bir alanda inşa edildi.

İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir? İstanbul Havalimanı'na gitmek isteyenler özel araç, taksi, otobüs gibi alternatifleri kullanacak. Atatürk Havalimanı kapandı. Artık uçuşlar artık İstanbul Havalimanı'ndan yapılacak. İstanbul'un kuzeyinde yer alan İstanbul Havalimanı'na ulaşım nasıl olacak? Otobüsler yeni havalimanına nereden nasıl gidilir? Anadolu yakasından İstanbul Havalimanına hangi otobüsle gidilir, ulaşım ücreti ne kadar? İşte merak edilen İstanbul Havalimanı ulaşım seçenekleri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN