İstanbul Valiliği: Ahmet Hakan'a koruma verildi

İstanbul Valiliği: Ahmet Hakan'a koruma verildi

İstanbul Valiliği dört kişinin saldırdığı Ahmet Hakan'a "çağrı üzerine koruma" verildiğini açıkladı. Açıklamada, Ahmet Hakan'ın olay sırasında koruma çağırmadığı belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden, Hürriyet Gazetesi Yazarı, CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programını hazırlayan Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

15-10/01/ahmet-hakana-saldiri-gec-saatlerde-taburcu-oldu_5976_dhaphoto1

"Müessif saldırıya maruz kalmış, yaralanmıştır"

"01/10/2015 günü 00.30 sularında gazeteci ve Tv Program yapımcısı Ahmet Hakan Coşkun evinin önünde müessif bir saldırıya maruz kalmış, saldırıda darp edilerek yaralanmıştır. Sayın Coşkun hastanede kendisine yapılan tıbbi müdahalenin ardından taburcu edilmiştir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletir ve acil şifalar dileriz."

15-10/01/ahmethakan-1443692270

"4 şüpheli yakalandı"

Emniyet Müdürlüğümüz tarafından olaya karışan dört şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır.

15-10/01/ahmet-hakana-saldiri-gec-saatlerde-taburcu-oldu_5976_dhaphoto3

"Uyuşturucu, yağma, tehdit ve daha bir çok suç kaydı"

Gözaltına alınan şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede içlerinden ikisinin başta uyuşturucu madde ticareti yapma, silahla yağma, tehdit gibi birçok suç kayıtlarının olduğu görülmüş, şahıslar haklarındaki tahkikat tüm boyutlarıyla yürütülmekte olup tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilecektir.

Ahmet Hakan'ın ilk görüntüleri:

"Çağrı üzerine koruma tahsisi yapıldı"

Sayın Ahmet Hakan Coşkun’un koruma talebinde bulunmasına rağmen ilgili merciler tarafından koruma tahsisi işleminin yapılmadığını belirten değişik basın ve yayın organları ile sosyal medya mecralarında yer alan haberler ve bilgiler ise gerçeği yansıtmamaktadır.

15-10/01/ahmet-hakana-saldiri-gec-saatlerde-taburcu-oldu_5976_dhaphoto2

Sayın Coşkun’a, talebi üzerine “çağrı üzerine koruma" tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiği gün Sayın Coşkun’un koruma çağrısında bulunmadığı anlaşılmıştır.

Fikir ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Temel hak ve özgürlüklerin korunması hususunda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kurumlarımız azami şekilde dikkat etmekte ve bu konuları hassasiyetle takip etmektedir."

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN