İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

İstanbul'da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı, "İstanbul'da yarın okullar tatil mi?" sorusunu gündeme getirdi. "Pazartesi günü İstanbul'da okullar tatil mi?" sorusu Google'da en çok arananlar listesine girdi. İstanbul Valiliği kar tatili konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Yarın İstanbul'da okulların tatil olup olmadığı belli olduğu anda haberimizde bulabilirsiniz.

Meteoroloji yetkililerinin bir kaç gün önceden duyurduğu kar yağışı İstanbul'u ve tüm Marmara'yı etkisi aldı. Dün akşama doğru başlayan kar yağışı, gece şiddetini arttırınca İstanbul yine beyaz gelinliğini giydi. Tarihi yarım adanın neredeyse tamamı beyaza bürünürken, trafikte herhangi bir aksama yaşnamadı. Pazar günü olması nedeniyle insanlar evlerinde kalmayı tercih ederken, yarın (Pazartesi günü) kar yağışı etkisini kaybetmediği takdirde kabus gibi bir gün İstanbulluları bekliyor. 

19-02/24/istanbul-kar-1

Valilik henüz kar tatili nedeniyle bir açıklamada bulunmadı. İstanbul'da yarın tüm okullarda eğitim öğretim verilecek. Ancak Valilik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM ekipleri, tüm olasılıkları değerlendiriyor. Kar yağışının şiddetini kaybetmeden devam etmesi halinde yarın İstanbul'da tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edileceği tahmin ediliyor. 

BEYAZ ÖRTÜNÜN GÜZELLİĞİ

Tarihi Yarımada'daki beyaz örtü havadan görüntülenirken kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yollarda trafiğe çıkan araçların az olduğu görüldü. Ara sokaklarda araçlar çıkmakta zorlandı. Kar metrobüs duraklarında vatandaşlara zor anlar yaşattı.

19-02/24/istanbul-kar-3jpg-1551000240

Maltepe'de sabah erken saatlerde evlerinden çıkan çocuklar ve aileleri kar topu oynadı. Çatalca'da kar yağışıyla birlikte yollar karla kaplanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışının etkisini sürdüreceği öğrenildi.

GÜN GÜN HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Taksim'de sabah erkenden işlerine giden bazı vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken bazı vatandaşlar karın keyfini sürdü. Taksim Meydanı, Gezi ve Maçka parkı havadan görüntülendi. Kar altındaki Taksim ve çevresinde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

19-02/24/istanbul-kar-5

"OKULLAR TATİL OLSUN VALİ AMCA"

İstanbul'da etkili olan kar yağışının ardından sokaklara çıkan çocuklar, kartopu oynayarak doyasıya eğlendi. Akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışı, İstanbul'u beyaza bürüdü. Ataşehir Ferhatpaşa’da karın yağmasını fırsat bilen çocuklar, evlerinden çıkarak sokakta kartopu oynadılar. DHA kamerasını gören çocuklar toplanarak koro haline, "Okullar tatil olsun Vali Amca" diyerek İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya seslendiler. İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi Beyza, "Kar yağdı.Tatile denk geldi, tatil olduğu için çok mutlu olduk. Kar topu oynuyoruz ama erkekler biraz güçlü kaldı" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN