İşte ekşi mayalı yaban mersinli muffinin tarifi

İşte ekşi mayalı yaban mersinli muffinin tarifi

Keki andıran, tatlı ya da ekşi olarak da yapılan muffin çeşitleri arasında yer alan ekşi mayalı yaban Mersinli muffinin malzemelerini temin etmek çok kolay. Yalnız ekşi mayalı yaban mersinli muffin yaparken fırını 190 derecede ayarlamanız gerekiyor.

Kâğıttan bir kalıpla pişirilen ekşi mayalı yaban Mersinli muffin, özel günlerde misafirlerinize gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz bir lezzet. İşte un, tarçın, tuz, yaban mersini, ekşi hamur mayası, beyaz şeker, yumurta, tereyağ ve vanilya özü gibi malzemelerle yapabileceğiniz ekşi mayalı yaban Mersinli muffin tarifi…

 

EKŞİ MAYALI YABAN MERSİNLİ MUFFİN NASIL YAPILIR?

 

Fırını önceden 375 derecede (190 derece C) ısıtın. Kâğıt astarlı 10 muffin bardağı sıralayın. Yaban mersini ve 2 çay kaşığı unu karıştırın ve kaplamak için atın. Bir kapta 1 su bardağı un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın. İkinci bir kapta ekşi hamur mayasını, şekeri, yumurtayı, eritilmiş tereyağını ve vanilya ekstresini çırpın. Hiçbir çizgi görünmeyene kadar hızlı bir şekilde çırpın. Un karışımını ekşi hamur karışımıyla karıştırın ve iyice karıştırın. Meyilli oldukça kalın olacaktır. Yaban mersini hamuru içine katlayın.

 

Hazırlanan çörek fincanlarına eşit miktarda hamur koyun. Bir kasede şeker, un, tereyağı ve tarçını karıştırın ve ufalanıncaya kadar çatalla karıştırın. Muffinlerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış fırında 20 ila 22 dakika boyunca hafifçe bastırıldığında üst kısımlar geri çekilip bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Tavada 10 dakika soğutun. Tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.

 

EKŞİ MAYALI YABAN MERSİNLİ MUFFİN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

 

1 su bardağı taze yaban mersini

2 çay kaşığı un

1 tatlı kaşığı karbonat

½ çay kaşığı toz tarçın

¼ çay kaşığı tuz

1 su bardağı ekşi hamur mayası (oda sıcaklığında bekletilsin)

¼ fincan beyaz şeker

1 yumurta

¼ su bardağı tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş

1 tatlı kaşığı vanilya özü

eksi-mayali-yaban-mersinli-muffin-tarifi-1.png

 

ÜZERİNİN SÜSLEMESİ İÇİN:

 

½ fincan beyaz şeker

⅓ fincan çok amaçlı un

¼ fincan tuzsuz tereyağı

1 çay kaşığı toz tarçın

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN