İstihdam Kalkanı sonbahara kaldı, Meclis'e yeni paket geliyor

İstihdam Kalkanı sonbahara kaldı, Meclis'e yeni paket geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce duyurduğu geniş kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketi'nin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 maddeden oluşan mini bir paketi Meclis'e sunacağı belirtildi. Pakette, Kısa Çalışma Ödeneği'nde sektörleri belirleme konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 1 ay önce duyurduğu geniş kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketi'nin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 maddeden oluşan mini bir paketi TBMM’ye sunacağı belirtildi.

İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN 3 YIL İSTİHDAM ZORUNLULUĞU

Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, mini paketin önemli bir unsurunu da iş güvenliği uzmanıyla ilgili kısım oluşturuyor. 1 Temmuz'dan itibaren zorunlu hale gelen iş güvenliği uzmanı istihdam zorunluluğunun 3 yıl uzatılacağı belirtildi.

AK Parti kaynakları, Kısa Çalışma Ödeneği'nin turizm başta olmak üzere ihtiyaç olanlarda uzatılmasının daha anlamlı olacağını, ancak krizi üzerinden atan gıda gibi sektörlerde ihtiyaç olmadığının altını çizerek bu konuda Cumhurbaşkanı'na yetki verileceğini aktardı.

YENİDEN YAPILANDIRMAYA BAKANLIK KARŞI

TBMM'nin Kovid-19 nedeniyle yeterli verimlilikte çalışamadığını belirten kaynaklar, daha kapsamlı bir istihdam paketinin sonbaharda geçeği bilgisini verdi.

Öte yandan bugün TBMM’ye verilmesi beklenen pakette, İşsizlik Sigortası Fonu prim artışı ve yeniden yapılandırma konularının yer almadığı, özellikle yeniden yapılandırmaya Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın karşı çıktığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN