İstiklal Caddesi’ni kana bulayan saldırgan Mehmet Öztürk ailesini 2 ay önce ziyaret etmiş

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan saldırgan Mehmet Öztürk ailesini 2 ay önce ziyaret etmiş

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan saldırgan Mehmet Öztürk’ün en son 2 ay gönce Gaziantep’teki ailesini ziyaret ettiği ortaya çıktı. Polis, olayda ismi geçen Savaş Y’nin değil 3’üncü bir ismin gözcülük yaptığını düşünüyor.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK/YAŞAR YAVUZ

İstiklal Caddesi’nde önceki gün yaşanan terör saldırısının failinin 1992 Gaziantep doğumlu, terör örgütü İŞİD bağlantılı Mehmet Öztürk olduğu İçişleri Bakanı Ala tarafından açıklandı.

İlk olarak KARAR’ın duyurduğu bombacının kimliği Bakan Ala’nın açıklamasıyla, kamuoyuna da duyuruldu. Emniyet ve jandarmada arama kaydı olmadığı belirtilen Mehmet Öztürk’ün, istihbarat birimlerinde IŞİD kaydı olduğu belirtiliyor. Soruşturmada şu ana kadar 5 kişi gözaltında. Bakan Ala saldırı ile ilgili olarak 5 kişinin de gözaltında olduğunu söyledi.

S.Y GÖZCÜ DEĞİL

Olay yerinde bir ikinci terörist olduğu tespiti yapan güvenlik kaynakları Savaş Yıldız’ın gözcülük yaptığı iddiasını doğrulamadı. Polis bir başka IŞİD’linin olay bölgesinde olduğunu düşünüyor. Adıyaman ve  Gaziantep’te ev baskınları v gözaltılar yapıldı.  Öte yandan saldırgan Mehmet Öztürk’ün İsrailli turist kafilesini Balo sokaktaki otellerinden itibaren takip ettiği de iddialar arasında.

2013’te hakkında kayıp bildiriminde bulunulan terörist Mehmet Öztürk, yoksul bir ailenin üç çocuğundan en büyüğü. Ailesi Gaziantep’te yaşıyor. Oturdukları kiralık evin balkonunda 6-7 ay önce asılmış Türk bayrağı dikkat çekiyor. Baba N.Ö. inşaatlarda demircilik yapıyor. Annenin akli dengesinde sorun olduğu söyleniyor. Kardeşlerinden biri İstanbul’da, diğeri açıköğretim öğrencisi. Komşularının verdiği bilgilere göre Mehmet Öztürk, en son 2 ay önce ailesini görmeye geldi. Baba ve kardeşi, sorgu ve DNA testi için dün gece gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Öztürk’ün babası oğlunun 2013’te evden ayrıldığını kendisinden o tarihten beri haber alamadıklarını söyledi.

TÜRKİYE KARAR’DAN ÖĞRENDİ

İstanbul İstiklal caddesini kana bulayan saldırıyı gerçekleşytiren teröristin kimliğin Türkiye Karar’dan öğrendi. Diğer tüm medya organları saldırganın S.Y isimli aranan IŞİD’li olduğunu yazarken KARAR saldırıyı gerçekleştiren teröristin Mehmet Öztürk olduğunu duyurdu.

SALDIRIDAN SADECE BİRKAÇ DAKİKA ÖNCE

İsrail’de yayın yapan Times of Israel gazetesi, canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden üç İsrail vatandaşının hikâyelerine yer verdi. Gazetede yer alan haberde saldırıda hayatını kaybeden İsraillilerin bomba patlamadan dakikalar önce çektirdikleri fotoğraflar da yer aldı.  Saldırıda 40 yaşındaki Yonathan Suher, 60 yaşındaki Simha Dimri ve 69 yaşındaki Avraham Goldman ölmüştü.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ  3 IŞİD’LI ARANIYOR

IŞİD terör üyesi oldukları ve sansasyonel eylem hazırlığındaki 3 şüphelinin yakalanması için 81 il ve ilçe emniyet müdürlükleri teyakkuza geçti. Emniyet ve istihbarat birimleri ise teyakkuzda. 3 şüphelinin sahte kimlik kullandığı belirlenirken. IŞİD üyesi oldukları belirtilen 3 teröristin fotoğrafları da basınla paylaşıldı. Teröristlerin isimlerinin Hacı Ali Durmaz, Yunus Durmaz ve Savaş Yıldız oldukları bildirildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN