İYİ Parti'lilerden Azerbaycan'a askerlik başvurusu

İYİ Parti'lilerden Azerbaycan'a askerlik başvurusu

İYİ Parti üyeleri Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısı üzerine gönüllü askerlik için Azerbaycan'a başvurdu.

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı üyeleri, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıları üzerine Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gönüllü askerlik başvuru dilekçesi verdi.  

Beşiktaş'ta bulunan Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gelen grup adına açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Ermenistan'ın saldırılarını kınadı. 

Azerbaycan'ın haklı mücadelesinde her zaman yanında olduklarını belirten Kavuncu, "Azerbaycan'ın güçlü bir devleti ve yeterli sayıda askeri var. Biz burada sembolik olarak bütün arkadaşlarımızla dilekçe vererek ihtiyaç halinde göreve hazır olduğumuzu Başkonsolosumuza ileteceğiz. Azerbaycan Ordusu oradaki tüm alçaklıkların altından kalkabilecek güçtedir. Nasıl dedelerimiz Çanakkale'de birlikte mücadele verdiyse bugün de her türlü desteğe hazır olduğunu, bütün Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu haykırmaya geldim." diye konuştu. 

Kavuncu, saldırılarda sivillerin de hedef alındığını, hayatını kaybeden şehitler için üzüldüklerini ifade etti. 

Gruptakiler, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile "Kardeş Ülke Azerbaycan'ın yanındayız" "İki Devlet Tek Millet" yazılı pankartlar taşıdı.

ERMENİSTAN GAZETECİLERİ DE HEDEF ALIYOR

Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırılarını sürdüren Ermenistan ordusu, bölgede görev yapan gazetecileri de hedef alıyor.

Çatışmaların başladığı ilk gün olan 27 Eylül'de AA ve TRT ekiplerinin çekim yaptığı sivil yerleşim bölgesinin çok yakınına havan topu isabet etmesinden bu yana çok sayıda gazeteci hayati tehlike atlattı.

Son 5 günde farklı bölgelere yönelik saldırılarda ARB TV, Hazar TV, İctimai TV, SPACE TV, ATV, BAKU TV, AZERTAC, APA Haber Ajansı ve Turan Haber Ajansı gibi televizyon ve haber ajansları çalışanlarının görev yaptığı bölgelere Ermenistan ordusunun attığı mermiler isabet etti.

Bazı durumlarda son anda kurtulan gazeteciler, zor şartlarda görev yapmayı sürdürüyor. 

ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK VEREN PARTİLERE TEŞEKKÜR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınayan siyasi partilere teşekkür etti.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TBMM’de grubu bulunan partilerden AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti gruplarının, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınayan ortak bildirisine yer verdi.

MECLİS'TEKİ 4 PARTİDEN ERMENİSTAN'A KINAMA

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM grupları ortak bildiri yayımlayarak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınadı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN