Son dakika: Azerbaycan, Ermenistan'a ait hedeflerin vurulma anlarını paylaştı

Son dakika: Azerbaycan, Ermenistan'a ait hedeflerin vurulma anlarını paylaştı

Son dakika haberi... Azerbaycan Savunma Bakanlığı, işgal altındaki toprakları kurtarmaya yönelik operasyonlarda Ermenistan hedeflerini vurdukları görüntüleri yayınladı.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını geri almaya yönelik Ermenistan’a karşı yürüttüğü operasyonlar 6’ncı gününde devam ediyor.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait bir topçu noktasını ve tankı imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, topçu noktası ve tankın imha anına dair görüntüleri paylaştı.

 

ERMENİ KARARGAHI ELE GEÇİRİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdere ilinin Madagiz bölgesindeki bazı stratejik tepelerinin kontrolünün ardından Ermenistan'a ait 193. Özel kuvvetler birliğinin karargahını ele geçirildiğini duyurmuştu.

a85dd072b59f26a353220b6a67cad107.jpg

AZERBAYCAN ORDUSU İLERLİYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, cephenin çeşitli yönlerinde çatışmaların gece boyunca da devam ettiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Cebrail-Fuzuli istikametinde Azerbaycan ordusu Ermenistan ordusunun direnişini kırarak geri çekilmeye zorladı ve ilerleme kaydetti.

Gece devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusunun 5 zırhlı aracı ve çok sayıda askeri etkisiz hale getirildi.

İşgal altındaki bölgelere Ermenistan'dan getirilen gönüllülerin, çatışmanın yoğunluğundan ve ağır kayıplardan korkarak savaşmayı reddettiği aktarılan açıklamada, çatışmalardaki başarıların ve çeşitli yönlerdeki hakim konumların kurtuluşu, Azerbaycan askerlerinin yüksek savaşma ruhunu ve kazanma kararlılığını daha da artırdığı ifade edildi.

4ce697a56c87bff5f78b4d9a8af7a1f3-1.jpg

ERMENİ ASKERLER MEVZİLERİNİ TERK EDİYOR

Karabağ’da provokasyon ve saldırılara karşılık veren Azerbaycan, Ermenistan ordusuna büyük darbeler vurarak bölgedeki denklemi değiştirmeye devam ediyor. 

Dağlık Karabağ’da Mardakert bölgesinde yaşayan Ermeni asıllı bir kadın, “Durumumuz çok kötü. Burada yaşamak imkansız. Her şey yerle bir oldu. Ev kalmadı, ağaçlar bile yanıyor. Köprüler ve yollar çöktü” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ağır darbeler yiyen Ermenistan Ordusu’nda tam bir bozgun havası yaşanıyor. Azerbaycan Ordusu karşısında tutunamayan birlikler, mevzilerini terk ederek Ermenistan’a doğru kaçtığı ifade edildi.

 

96e0f1c10154e0b34be665938a5a003b.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN