İYİ Parti'nin Meclis Başkanı adayı İmam Hüseyin Filiz oldu

İYİ Parti'nin Meclis Başkanı adayı İmam Hüseyin Filiz oldu

İYİ Parti'nin Meclis Başkanı adayı Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz oldu. Meclis Başkanlığı yarışına AK Parti'den mevcut Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP'den Haluk Koç, HDP'den Erol Katırcıoğlu ve Türkiye İşçi Partisi'den de Genel Başkan Erkan Baş katılacak.

İYİ Parti'nin Meclis Başkanı adayı Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz oldu.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İYİ Parti Grup Başkanı Orhan Çakırlar ve Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın imzasıyla 27. Yasama Dönemi 2. devre için TBMM Başkanlığına Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz aday gösterilmiştir." ifadesine yer verildi.

Meclis Başkanlığı yarışına AK Parti'den mevcut Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CHP'den Haluk Koç, HDP'den Erol Katırcıoğlu ve Türkiye İşçi Partisi'den de Genel Başkan Erkan Baş katılacak.

AK PARTİ ŞENTOP İÇİN BAŞVURU YAPTI

Bu arada AK Parti Grup başkanvekilleri, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un TBMM Başkanlığına adaylık başvurusunu TBMM Genel Sekreterliği'ne sundu.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş, Bülent Turan, Özlem Zengin ve Cahit Özkan, Şentop'un aday gösterilmesine ilişkin dilekçeyi TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teslim etti. Muş, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

"İLK OYLAMA 7 TEMMUZ'DA"

Muş, Ankara Milletvekili Naci Bostancı, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve kendisinin imzasıyla halen TBMM Başkanı olan Mustafa Şentop'u yeniden aday gösterdiklerini söyledi.

Şentop'un adaylığının ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Muş, "Önümüzdeki 7 Temmuz Salı günü ilk oylamalar yapılacaktır. İlk iki turda üçte iki çoğunluğun, üçüncü turda ise salt çoğunluğun oyunu alan aday TBMM Başkanı seçilecektir. Süreç bu şekilde işleyecektir. Tüm adayları tebrik ediyor, başarılar diliyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN