İzmir'in Küner Mahallesi'nde 70 kişi koronavirüse yakalandı

İzmir'in Küner Mahallesi'nde 70 kişi koronavirüse yakalandı

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Küner Mahallesi'nde 70 kişi koronavirüse (corona virüs) yakalandı. Vaka sayılarının yüksek çıkmasının ardından vatandaşlar tedbir amacıyla evlerinden çıkmazken, 4 kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

İzmir'in Menderes ilçesi kırsal Küner Mahallesi'nde koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış görüldüğü bilgisi üzerine 2 bin 600 kişiye Hıfzıssıhha Kurulu tarafından filyasyon çalışması yapılmasına karar verildi.

70 KİŞİDE VİRÜS MAHALLELİ SOKAKTAN ÇEKİLDİ

Mahallede vatandaşlara yapılan testler sonucunda 70 kişide koronavirüs tespit edilirken, 4 kişinin de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi.

Tedbir alan vatandaşlar evlerinden çıkmazken, mahallenin boş görüntüsü dikkat çekti. Mahalle meydanında her gün onlarca insanın dinlendiği kahvehaneler ve berberler kepenklerini kapattı.

"YENİ VAKALAR YOK"

Mahallenin durumu hakkında açıklama yapan mahalle muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede bir karantina durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

Vatandaşların tedbir aldığını ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadığını belirten Aydın "Mahallemizde büyük ölçüde iyileşmeler var. Vaka sayılarında düşüş söz konusu ve yeni vakalar yok. Mahallemizde herkes tedbirlere uyuyor. 15 gün içerisinde de inşallah vaka kalmayacak. Mahallemizde korkulacak bir şey yok.

"MAHALLEMİZ ÇOK KÖTÜ LANSE EDİLDİ NE YAZIK Kİ..."

Mahallemiz çok kötü lanse edildi ne yazık ki. Biz de burada yaşıyoruz, ölümü beklemiyoruz ki. Mahallemizde bir karantina durumu söz konusu değil. Vatandaşlarımız tedbir amaçlı olarak evlerinde kalıyorlar. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz, maske takıyoruz. Mahallemiz hakkında çıkan bazı yanlış söylentilerden dolayı da vatandaşlarımız rahatsız oldu. Şu anda durum iyiye gidiyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN