Bağımsız çizgisi, objektif ve dürüst haberciliği, toplumun değer yargılarını ve demokratik hukuk anlaşını esas alan Türkiye’nin en iyi gazetesi KARAR, üçüncü yılını geride bıraktı. Önceki akşam yapılan kutlama yemeğinde KARAR ailesinin yöneticileri, yazarları, yazı işleri ekibi, internet çalışanları ve idari personeli bir araya geldi.
KARAR Yayıncılık İmtiyaz Sahibii Mehmet Aydın
demokrasi yanında tavır koyduklarını söyledi.
Genel yayın yönetmenimiz İbrahim Kiras gecenin başlangıcında yaptığı konuşmada KARAR’ın doğum gününü buruk bir sevinçle kutlamak zorunda olduğumuza dikkat çekti. “Mutluluğumuzun sebebi açık” diyen Kiras, şöyle devam etti: “Gazetemiz kısa bir süre içinde Türkiye’nin en önemli medya markalarından biri haline geldi. Gündem belirleyen, ne dediğine bakılan, itibarlı bir gazete KARAR. Hem nitelik hem de nicelik olarak sıralamalarda en üstlerdeyiz. Okura ulaşma rakamları itibarıyla internet sitemiz gazete internet siteleri arasında ilk 10 içinde. Türkiye’deki bütün internet siteleri içinde ilk 50’de... Bütün bunlar bu doğum gününü neşeli geçirmemizi gerektiren hususlar...” Konuşmasının devamında “Ama maalesef bizi hüzünlendiren bir başka tablo da var” diyen Kiras, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yola bağımsız ve mesleki anlamda kaliteli bir medyaya ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için çıktık. Kimsenin adamı değiliz ve kimsenin adamı olmayacağız dedik... Allah’a şükürler olsun, üç yıl sonra aynı yerdeyiz. Ancak bizim bağımsız yapımız birilerini rahatsız etti. İlk günden itibaren organize bir saldırı kampanyası başlatıldı. İftiralar, hakaretler, tehditler... Bu kadarla kalsaydı çok da umurumuzda olmazdı tabii. Ama hiç kimseye yapılmayan bir şey de yapıldı bize. İlan ve reklam ambargosu...”
Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras,
KARAR okuyucularına da teşekkür etti.
KARAR Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Mehmet Aydın ise “Ülkemizin yakın tarihinin birçok önemli olayının yaşandığı bu kritik döneme KARAR gazetesi olarak tanıklık ettik. Bunun yaparken de başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere bütün hayati meselelerde demokrasinin yanında açık ve öncü tavır koyarak üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getirdik” dedi. “Bizim için önemli olan Türkiye’nin her fikirden, her siyasi görüşten, her etnik ve dini anlayıştan insanların bir arada ve güven içinde yaşayabilmesidir” diyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Gazetemizin yaşadığı zorlukları tekrarlayarak bu güzel akşamın tadını kaçırmak istemiyorum. Ancak, sizlerin gösterdiği fedakârlık için teşekkür etmek istiyorum. Hem bu ülkeye KARAR gibi çok değerli bir gazete kazandırdınız hem de bunu asgari mesleki şartlar, ağır ekonomik ve mesleki baskılar altında başardınız.” KARAR ailesine yeni katılan köşe yazarları Ahmet Taşgetiren ve Taha Akyol ise yaptıkları konuşmada, KARAR’ın fikir hürriyetinin odak noktası olduğunu belirtek, aynı zamanda ülkenin en önemli basın mecrasında yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
KARAR’ın iki güçlü kalemi Ahmet Taşgetiren
(solda) ve Taha Akyol uzun uzun sohbet etti.
ÜÇÜNCÜ YILDÖNÜMÜ PASTASI DAHA NİCE YILLARA TEMENNİSİYLE KESİLDİ
KARAR’ın üçüncü yıldönümü pastasını (solda sağa) Yusuf Ziya Cömert, Mehmet Ocaktan, Ahmet Taşgetiren, Taha Akyol, Mehmet Aydın, Mensur Aygün, İbrahim Kiras ve Akif Beki birlikte kesti (üstte). İstanbul’daki yemeğe gazetenin yazıişleri çalışanları da katıldı.

Gazetemizin yöneticileri, yazarları ve idari personeli
gecenin mutluluğunu paylaştı.






