Arzu Çerkezoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte biyografisi

Arzu Çerkezoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte biyografisi

Öğrencilik yıllarından itibaren mesleki örgütlenmelerde aktif rol alan Arzu Çerkezoğlu, çeşitli sendikalarda görev aldı. Genel sekterlik yaptığı Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nda (DİSK) 2018 yılında genel başkan seçildi. İşte, Arzu Çerkezoğlu'nun hayatı...

Arzu Çerkezoğlu'nun mesleği doktor olarak biliniyor. Patoloji alanında ihtisas yapan deneyimli isim, uzun yıllar sağlık sektöründeki sendikalarda yer aldı. Her fırsatta mesleki örgütlenmenin önemine dikkat çeken DİSK Başkanı, 2020 yılında verdiği bir röportajda, "İşçilerin, emekçilerin, halkın ve toplumun ihtiyaçlarını önceleyen eşitlikçi, dayanışmacı ve sosyal adalet ilkelerine dayanan yeni bir toplumsal düzen için omuz omuza mücadeleyi etkin şekilde sürdürecek bir örgütlenmeye devam edeceğiz. DİSK'li kadınların sayısının artması ile ilgili özellikle çalışmalarımız var. Yoğun olarak kadınların çalıştığı iş kollarında, bölgelerde çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

dewwscaxcaey6o4.jpg

ARZU ÇERKEZOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

11 Ağustos 1969 tarihinde Artvin'in Şavşat ilçesinde dünyaya geldi.

Gençlik yıllarında öğrenci hareketlerinin içinde yer aldı. İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nunda kurucu genel sekreterlik yaptı.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 'patoloji uzmanı' oldu.

Doktor olduktan sonra sağlık sendikalarında yer aldı. Tüm Sağlık Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nda (SES) şube başkanlığı görevini yürüttü.

Kamu görevi sona erince 2001 yılında Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası'na (Dev Sağlık-İş) üye oldu. Burada genel başkanlık yaptı.

2013 yılında Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) genel sekreterliğine seçildi. Gezi Parkı protestoları döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tutumları nedeniyle 'aşırı sendikacı' olarak nitelendirildi.

2016 yılında Diyarbakır'da yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldı.

Arzu Çerkezoğlu, 2018 yılında Kani Beko'nun istifası sonrasında 15. Genel Kurul'da DİSK'in genel başkanı seçildi.

arzucerkezoglu-104161717-311321880267613-7525512325325660309-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1969 doğumlu olan Arzu Çerkezoğlu, 2022 yılı itibarıyla 53 yaşındadır.

Türk Tabipleri Birliği ikinci başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu ile evlidir. Çiftin 1 çocuğu bulunuyor.

Arzu Çerkezoğlu 1.61 metre boyunda, 64 kilo ve aslan burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @arzucerkezoglu, Twitter'da @ArzuCerkezoglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN