Elif Erbakan Kimdir?

Elif Erbakan Kimdir?

Elif Erbakan Altınöz, merhum eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın kızıdır. Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Elif Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığında isminin geçmesiyle merak konusu oldu. Aslen Sinoplu olan Elif Erbakan, 1974 yılında İstanbul'da doğdu. İşte Erbakan hakkında merak edilenler...

Elif Erbakan Altınöz, Türkiye'nin tanınmış siyasi figürlerinden biri olan Necmettin Erbakan'ın kızıdır. Babası, Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olan Milli Görüş hareketinin lideri ve bir dönem Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapmış bir isimdir. Elif Erbakan'ın kişisel yaşamı ve mesleki kariyeri hakkında kamuoyuna yansıyan detaylı bilgiler sınırlı olmakla birlikte, son dönemde Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık iddialarıyla adından söz ettirmiştir. Erbakan'ın adının son günlerde siyaset gündeminde sıklıkla geçmesi nedeniyle herkes, "Elif Erbakan kimdir, kaç yaşında? Elif Erbakan ne iş yapıyor?" gibi sorular sormaya başladı.

ELİF ERBAKAN HAKKINDA BİLGİLER:

  • Doğum tarihi: 1974
  • Eğitim: Bahçelievler 100.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilkent Üniversitesi
  • Ailesi: Necmettin Erbakan (baba), Nermin Erbakan (anne), Fatih Erbakan (kardeş) Mehmet Altınöz (eş)
  • Mesleği: Ev hanımı

Elif Erbakan, aktif siyasetle uğraşmasa da, sosyal medya platformlarında ve katıldığı programlarda siyasi görüşlerini dile getirmektedir. Özellikle güncel siyasi olaylara dair yorumları ve AK Parti'ye yönelik eleştirileri ile dikkat çekmektedir.

ELİF ERBAKAN'IN GÖRÜŞLERİ:

  • Elif Erbakan, Milli Görüş ideolojisine bağlıdır ve babasının siyasi çizgisini sürdürmektedir.
  • Ekonomik kalkınma ve bağımsızlık için milli bir modelin gerekli olduğunu savunmaktadır.
  • Türkiye'nin dış politikada daha aktif bir rol oynaması gerektiğine inanmaktadır.
  • AK Parti'nin siyasi ve ekonomik icraatlarını eleştirmektedir.
1-010.jpg
Elif Erbakan Altınöz ve eşi Mehmet Altınöz

BABASI NECMETTİN ERBAKAN'I ŞÖYLE ANLATMIŞTI

Elif Erbakan Altınöz geçtiğimiz yıl babası merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatının 11. yılında onun hayatı ve kişiliği hakkında Anadolu Ajansı'na değerli anekdotlar paylaşmıştı. Necmettin Erbakan, Türk siyasetinde önemli bir figür olarak hatırlanıyor ve kızı, onun sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda örnek alınası bir baba ve insan olduğunu vurgulamıştı. Altınöz, babasının evde her zaman güler yüzlü, sakin ve anlayışlı bir baba olduğunu, ev işleri veya yemeklerle ilgili hiçbir zaman eleştiri yapmadığını belirtmişti. Ayrıca, Erbakan'ın aile bireylerine ve akrabalarına zaman ayırmaya büyük önem verdiğini, onlarla ilişkilerini sıcak tuttuğunu anlatmıştı.

Erbakan'ın siyasi yasaklar ve zor zamanlar dahil olmak üzere, hayatındaki çeşitli dönemlerde dahi olumlu ve sabırlı yaklaşımını koruduğunu aktaran Altınöz, babasının zorluklar karşısında her zaman "Olanda hayır vardır" diyerek ailesine umut ve güç verdiğini ifade etmişti. Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz da, kayınpederinin kendisine ve çevresindekilere karşı gösterdiği müşfik ve babacan tavrı anlatmıştı. Erbakan'ın, damadına ve ailesine büyük saygı gösterdiğini, hatta aynı apartmanda yaşamalarına rağmen her ziyaretinde jestler yapmayı ihmal etmediğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN