Erinç Yeldan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Erinç Yeldan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra iktisat üzerine Minnesota Üniversitesi'nde doktora yapan Erinç Yeldan, uzun yıllar Bilkent Üniversitesi, İzmir Yaşar Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi'nde dekanlık yaptı. İşte, Erinç Yeldan'ın hayat hikayesi...

İktisat üzerine yaptığı bilimsel çalışmalarla yurt içinden ve yurt dışından çeşitli ödüllerin sahibi olan Erinç Yeldan, birçok basın yayın kuruluşunda yazılar yazdı. Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından 'Kristal Martı ödülüne layık görüldü.

154278.jpg

ERİNÇ YELDAN'IN HAYATI

22 Mart 1960 tarihinde Kocaeli'nin İzmit ilçesinde dünyaya geldi.

Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı. Doktorasını Minnesota Üniversitesi'nde yaptı.

Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde ve İzmir Yaşar Üniversitesi İktisat bölümünde dersler vermesinin yanı sıra her iki üniversitede ve Kadir Has Üniversitesi'nde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi dekanlığı görevinde bulundu.

Erinç Yeldan, 7 Kasım 2021 tarihinde Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etti. Mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi'ne girişinin yasaklanması dolayısıyla böyle bir karar aldığı öğrenildi.

Birçok makale ve ödülün yanı sıra, aktif olarak Bağımsız Sosyal Bilimciler grubunda ve Cumhuriyet gazetesinde yazılar yazdı. Hesaplanabilir genel denge ve Türkiye ekononomisi üzerine araştırmalarda bulundu.

Erinç Yeldan, 2001 yılında duyurulan ve European Economic Association tarafından desteklenen, 'Worldwide Rankings of Economists and Economics Departments'ta 131. sırada yer alarak Türkiye'den bir üniversiteye mensup tek Türk iktisatçı oldu.

Praksis dergisinde danışma kurulu üyeliği yaptı.

Mezunu olduğu Kadıköy Anadolu Lisesi'nin Mezunlar Derneği tarafından çıkarılan 'Kadıköy Maarif' adlı dergide yazılar yazdı.

Bilim Akademisi Derneği üyeliği yaptı.

ÖZEL YAŞAMI

1960 doğumlu olan Erinç Yeldan, 2021 yılı itibarıyla 61 yaşındadır ve bekardır.

Erinç Yeldan 1.78 cm boyunda, 77 kilo ve koç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @erincyeldan kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN