Prof. Dr. Yeldan'a Boğaziçi yasağına Akşener'den tepki

Prof. Dr. Yeldan'a Boğaziçi yasağına Akşener'den tepki

İYİ Parti lideri Akşener, Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan'ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi'ne girişinin yasaklanmasına tepki gösterdi: Böyle bir değerimizin emeğiyle mezun olduğu okula alınmaması, utanç verici.

Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Dekanlık görevi yürüten Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişi yasaklandı. Yeldan yasağın Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik emriyle geldiğini kaydetti.

'ÜLKEM ADINA UTANIYORUM'

Yasağı sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Yeldan, "Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğü’ne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeldan, şu ifadeleri kaydetti:

"1982 yılında gururla mezun olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne 3 Aralık itibariyle girişimin Genel Sekreterlik emriyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Kampüse girmem güvenlik görevlileri tarafından engellenmekte. Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum."

bbb.jpg

AKŞENER: UTANÇ VERİCİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de söz konusu engellemeye tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Akşener şu ifadelere yer verdi:

"Erinç Hoca, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanımızdır… Böyle bir değerimizin emeğiyle mezun olduğu okula alınmaması, utanç verici. Akademinin üzerine vesayetin gölgesini düşüren bu zihniyetten, ilk sandıkta kurtulacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN