Erkan Yolaç kimdir, aslen nereli? Erkan Yolaç neden hayatını kaybetti?

Erkan Yolaç kimdir, aslen nereli? Erkan Yolaç neden hayatını kaybetti?

Erkan Yolaç, 24 Şubat 1935'te Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde dünyaya geldi. Televizyon dünyasının unutulmaz isimlerinden biri olan Yolaç, özellikle "Evet-Hayır" yarışması ile tanındı ve hafızalara kazındı. Yolaç, İstanbul'da Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra Kastamonu Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı.

Türk televizyon tarihinin unutulmaz simalarından, "Evet-Hayır" yarışmasıyla hafızalara kazınan Erkan Yolaç, bugün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

ERKAN YOLAÇ KİMDİR?

24 Şubat 1935'te Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde dünyaya gelen Erkan Yolaç, aslen Edirneli bir ailenin çocuğuydu. Yolaç, televizyon kariyerine TRT'de başladı ve kısa sürede "Stüdyo Pazar" programındaki "Evet-Hayır" yarışmasıyla geniş kitlelerce tanındı. Kendine özgü sunum tarzı ve esprili kişiliğiyle Türk televizyonculuğunda önemli bir yer edindi.

erkan-yolac.jpg
Erkan Yolaç

HAYATI VE KARİYERİ

Yolaç, İstanbul'da başladığı eğitim hayatına Kastamonu'da devam etti. Babasının vefatının ardından belediyede çalışmaya başlayan Yolaç, burada yaptığı anonslarla dikkat çekti ve radyo programcılığına adım attı. 1985 yılında TRT'de sunuculuğa başlayan Yolaç, "Evet-Hayır" yarışmasıyla zirveye ulaştı. Yıllar boyunca milyonları ekran başına kilitleyen yarışma, Yolaç'ın adıyla özdeşleşti.

SON YILLARI VE VEFATI

Son yıllarda sağlık sorunlarıyla mücadele eden Erkan Yolaç, bugün çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Televizyon dünyasının usta ismi, sevenlerini ve izleyicilerini derin bir üzüntüye boğdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN