Faruk Çelik kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte biyografisi

Faruk Çelik kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte biyografisi

90'lı yıllarda Refah Partisi'nde siyasete atılana kadar çocuklu yaşlardan itibaren çıraklık, seyyar satıcılık, öğretmenlik, gazetecilik, ticaret gibi çeşitli işlerde çalışan Faruk Çelik, 1999-2018 yılları arasında milletvekilli olarak TBMM'de yer aldı, 3 farklı bakanlık görevinde bulundu. İşte, Faruk Çelik'in hayatı...

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi'nde yaşanan 'gelenekçiler' ile 'yenilikçiler' ayrımında Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında bulunan Faruk Çelik, AK Parti'nin kuruluşunda yer aldı. Uzun yıllar milletvekilliği yapan deneyimli siyasetçi, 2002-2007 yılları arasında AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini üstlendi.

FARUK ÇELİK İÇİŞLERİ BAKANI OLACAK MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 27 Eylül 2022 Salı günü görevinden istifa ettiği iddia edildi. Eski milletvekili Faruk Çelik'in, Soylu'nun yerine İçişleri Bakanı olarak atanacağı ileri sürüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'ndan istifa ettiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Gazeteci Barış Yarkadaş da benzer bir paylaşımda bulundu.

faruk-celik-suleyman-soylu.jpg
Süleyman Soylu ve Faruk Çelik

FARUK ÇELİK'İN HAYAT HİKAYESİ

17 Ocak 1956 tarihinde Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi. Faruk Çelik aslen Artvinlidir.

Faruk Çelik, çocuk yaşlardayken ailesiyle birlikte Bursa'ya taşındı ve burada çalışmaya başladı. İlkokulu, ortaokulu, liseyi Bursa'da okudu. Lisans eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü'nde tamamladı. Daha sonra önlisans eğitimi olarak Yıldız Teknik Üniversitesi'ne bağlı Kocaeli İşletme Enstitüsü'nü bitirdi.

Eğitim hayatının ardından 4 yıl boyunca Bursa'da bir lisede öğretmenlik yaptı, 2 yıl yerel bir gazetenin işletmesini üstlendi, köşe yazarlığı yaptı. Bir süre ticaretle uğraştı.

90'lı yıllarında ortalarında siyasete adım atan Faruk Çelik, Refah Partisi'nde il başkanlığı, Fazilet Partisi'nde Genel Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1999 genel seçimlerine Fazilet Partisi'nden Bursa milletvekili seçildi. 2001 yılında AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı.

2002-2007 yılları AK Parti'den Bursa milletvekilliği, 2011-2018 yılları arasında AK Parti'den Şanlıurfa milletvekilliği yaptı.

TBMM'de milletvekili olduğu süre boyunca Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Din İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı görevlerinde bulundu.

ÖZEL YAŞAMI

1956 doğumlu olan Faruk Çelik, 2022 yılı itibarıyla 66 yaşındadır ve oğlak burcudur.

Beyhan Hanım ile evlidir. Çiftin 4 çocuğu vardır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @farukcelikcomtr, Twitter @farukcelikcomtr kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Kişisel internet sitesi www.farukcelik.com.tr adresidir.

FARUK ÇELİK'İN SİYASİ KARİYERİ

1995-1999 - Refah Partisi
1999-2001 - Fazilet Partisi
2001-2018 - AK Parti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN