Hakan Özoğuz kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Hakan Özoğuz kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

İkiz kardeşi Gökhan Özoğuz ile birlikte çocuk yaşlarda müziğe ilgi duyan Hakan Özoğuz, 15 yaşında gitar çalmaya başladı. Yurt dışında müzik eğitimi alan Hakan Özoğuz, 1987 yılında kardeşiyle beraber 'Athena' müzik grubunu kurarak müzik piyasasına girdi. İşte, Hakan Özoğuz biyografisi...

Annelerine çeken Gökhan Özoğuz, heyecanlı ve delidolu bir çocuktu. Babalarına çeken Hakan Özoğuz ise daha sakin ve uysaldı. Öğretmenlerine ve bütün mahalleye kök söktürürlerdi. Okul hapis gibi gelir, arabaları çizer, sokakta yaşıtlarıyla dövüşürlerdi.

Hakan Özoğuz, çocukken can sıkıntısından bir keresinde babasının eczanedeki hapları yutmuş, hastanede midesi yıkanmıştı. 12 yaşında ise meraktan bali koklayıp yine hastanelik olmuşlardı.

HAKAN ÖZOĞUZ'UN HASTALIĞI NEDİR?

Hürriyet köşe yazarı Savaş Özbey, 21 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan yazısın Hakan Özoğuz'un lenf (lenfoma) kanserine yakalandığını ve tedavisine başlandığını duyurdu.

Hakan Özoğuz, lenf kanseri olduğunu doğrularken, 24 Eylül 2022 günü sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Öncelikle bana şifa dileyen herkese çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız dostlar. Senelerdir sessiz bir şekilde izlenen hastalık, tedavi aşamasına geldiği için gerekenler yapılmakta ve iyi de geçiyor. Aralarda konserlerde birlikte olmaya devam edeceğiz. Görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

hakan-ozoguz-lenf-kanseri-aciklamasi.jpg

HAKAN ÖZOĞUZ'UN HAYATI

11 Ekim 1976 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Fenerbahçe mahallesinde dünyaya geldi. Hakan Özoğuz aslen Gazianteplidir. Şarkıcı Gökhan Özoğuz'un ikiz kardeşidir. 2007 yılında vefat eden babası Ahmet Hamdullah Bey eczacıydı.

İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Kadıköy'de okudu. Lisans eğitimini Eskişehir Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde tamamladı.

Müzisyen olmak için en büyük desteği babasından ve dedesinden göre Hakan Özoğuz, 15 yaşında gitar çalmaya başladı. 1987 yılında Gökhan Özoğuz ile birlikte 'Athena' adlı müzik grubunu kurdu. Grupta vokalist ve gitarist olarak görev aldı.

1993 yılında Athena'nın 'One Last Breath' adlı ilk albümünü İngilizce yayınladılar.

1998 yılında 'Holigan' albümünü piyasaya sürdüler. Holigan albümünün aynı adlı şarkısı futbol maçlarının değişmez sloganı oldu. Türkiye A Milli Basketbol Takımı için besteledikleri '12 Dev Adam' şarkısı ise basketbol takımının sembol şarkısı oldu.

2006 yılında ikiz kardeşi Gökhan Özoğuz ile birlikte İngiltere'nin başkenti Londra'da 4 yıl müzik eğitimi aldı.

2000 yılında 'Tam Zamanı Şimdi' adlı üçüncü albümleriyle geniş kitlelerce tanındılar.

2004 Avrupa Şarkı Yarışması Eurovision'da Türkiye'yi 'For Real' adlı şarkıyla temsil ettiler. Bu şarkı 195 puanla 4. oldu ve Türkiye, Eurovision tarihinde ikinci en fazla puan alan şarkı oldu.

2015-2017 yılları arasında 'O Ses Türkiye' şarkı yarışmasında jüri üyeliği yaptı.

hakan-ozoguz-gokhan-ozoguz-gencligi.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1976 doğumlu olan Hakan Özoğuz, 2022 yılı itibarıyla 46 yaşındadır.

2015 yılında Selin Özoğuz ile evlendi. Çiftin bir çocuğu vardır.

Hakan Özoğuz 1.71 metre boyunda, 73 kilo ve terazi burcudur.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @hakanozoguz, Twitter'da @hakanozoguz kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ATHENA ALBÜMLERİ

1993 - One Last Breath
1998 - Holigan
2000 - Tam Zamanı Şimdi
2001 - Mehteran Seferi (EP)
2002 - Her Şey Yolunda
2004 - US
2005 - Athena
2006 - İT (EP)
2007 - 100 Şerefli Yıl (EP)
2010 - Pis
2014 - Altüst

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN