Hasan Fehmi Güneş kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Hasan Fehmi Güneş kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Hukuk mezunu olan Hasan Fehmi Güneş, avukatlık ve savcılık görevlerinde bulundu. 1979 yılında İçişleri Bakanlığı yapan deneyimli isim, CHP'den iki dönem milletvekili seçilerek TBMM'de yer aldı. İşte, Hasan Fehmi Güneş'in hayat hikayesi...

Eşi Yurdaşen Güneş'i 2008 yılında kaybeden Hasan Fehmi Güneş, 23 Kasım 2021 Salı günü 87 yaşında hayatını kaybetti.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'in yaşamını yitirdiğini, Twitter hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu: "Önceki dönemlerde Partimizin Milletvekili ve İçişleri Bakanlarımızdan Hasan Fehmi Güneş'i kaybettik. Ailesine, CHP ailemize ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

HASAN FEHMİ GÜNEŞ'İN HAYATI

1934 yılında Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Serbest avukatlık ve Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı görevlerinin yan sıra Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak dersler verdi.

1987-1991 ve 2002-2007 yılları arasında CHP'den milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. 1979 yılında İçişleri Bakanı olan Hasan Fehmi Güneş, 5 Ekim 1979 tarihinde oyuncu Aynur Aydan ile aralarında geçen aşk skandalı sonucu görevinden istifa etti.

1975-1980 yılları arasında TBMM'de Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği yaptı.

Hasan Fehmi Güneş, 23 Kasım 2021 Salı günü 87 yaşında hayatını kaybetti. İki çocuk babasıydı. Eşi Yurdaşen Güneş ise 2008 yılında vefat etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN