Hilmi Güler kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Hilmi Güler kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

ODTÜ Metalurji Mühendisliği mezunu olan Hilmi Güler, 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. AK Parti'den 7 yıl Ordu Milletvekili olan deneyimli siyasetçi, 2019 yerel seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İşte, Hilmi Güler biyografisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Hilmi Güler, Erdoğan'ın 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından İBB'ye bağlı İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üye (CEO) olarak görev aldı. İstanbul'da hava kirliliğine karşı doğalgazın yaygınlaştırılması için çalışmalar yürüttü. İBB'ye ait şirketlerin yönetiminde bulundu.

HİLMİ GÜLER'İN HAYAT HİKAYESİ

15 Temmuz 1949 tarihinde Ordu'da dünyaya geldi.

İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Ordu'da gördü. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metalurji Mühendisliği bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. ODTÜ ve ADMMA Makina Mühendisliği bölümlerinde asistan ve öğretim görevlisi oldu.

Türk Uçak Sanayii (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Erdemir ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza, Başbakanlık Başmüşaviri olarak çalıştı.

AK Parti kurucu MKYK üyeliği ve AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Araştırma ve geliştirme, yatırım, proje yönetimi, şirketlerin yeniden yapılanması ile etkinlik ve verimlilik konularında danışmanlık yaptı.

2002-2009 yılları arasında AK Parti'den Ordu milletvekilliği ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

ÖZEL YAŞAMI

1949 doğumlu olan Hilmi Güler, 2021 yılı itibarıyla 72 yaşındadır.

Hilmi Güler, evli ve iki çocuk babasıdır.

İyi seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

Hilmi Güler 1.75 metre boyunda, 81 kilo ve yengeç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @mhilmiguler, Twitter'da @mhilmiguler, Facebook'ta @mhilmiguler52, Youtube'da @hilmiguler kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN