Haşim Bayram kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi, ne iş yapıyordu? İşte biyografisi

Haşim Bayram kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi, ne iş yapıyordu? İşte biyografisi

Kimya eğitimi aldıktan sonra 'kimya yüksek mühendisi' olarak çeşitli kurumlarda çalışan ve bir süre kimya öğretmenliği yapan Haşim Bayram, 1988 yılında 'Kombassan' şirketini kurdu. Daha sonra adı 'Bera Holding' olan şirket, Anadolu sermayesinin en güçlü modellerinden biri oldu. İşte, Haşim Bayram'ın hayatı...

Enerji, inşaat, matbaa, ambalaj, plastik, makine, tekstil, gıda alanlarında faaliyet gösteren Konya merkezli Kombassan (Bera Holding) firmasının kurucusu Haşim Bayram, 90'lı yılların istihdam alanı oluşturan önemli iş insanlarından biri olarak hafızalarda yer edindi.

Ekim ayında koronavirüs hastalığına yakalanan Haşim Bayram, 1 Kasım 2021 Pazartesi günü 70 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Haşim Bayram'ın eşi Emine Bayram da kovid-19 nedeniyle 23 Ekim 2021 tarihinde yaşamını yitirmişti.

Haşim Bayram'ın cenazesi yarın (2 Kasım 2021) Konya Hacı Veyis Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedilecek.

kombassanin-kurucusu-hasim-bayram-hayatini-kaybetti-h1635693180-24b229.jpg

HAŞİM BAYRAM'IN HAYAT HİKAYESİ

1951 yılında Karaman'da dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Karaman'da, lise öğrenimini Konya ve Ankara'da okudu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Fizik bölümünde tamamladı. Eğitiminin ardından 'kimya yüksek mühendisi' oldu.

Anadolu'nun birçok lisesinde kimya öğretmenliği, sanayi bölge müdür yardımcılığı ve bazı sanayi tesisi ve kuruluşlarında mühendislik yaptı.

1981 yılından sonra özel dershanecilik yaparak ticari hayata atıldı. 1988 yılından Kombassan şirketini kurdu. Uzun yıllar Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Kombassan'ın adı daha sonra Bera Holding olarak değiştirildi.

1 Kasım 2021 tarihinde koronavirüs hastalığına bağlı olarak 70 yaşında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN