Hüseyin Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Hüseyin Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

İktisat mezunu olan Hüseyin Aydın, uzun yıllar görev yaptığı Ziraat Bankası'nda 2011-2022 yılları arasında genel müdürlük görevinde bulundu. Aynı zamanda Halkbank Genel Müdürü, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı yaptı. 2022 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak atandı. İşte, Hüseyin Aydın'ın hayat hikayesi...

Kamu bankacılığının deneyimli isimlerinden Hüseyin Aydın, 29 Ocak 2022 tarihinde Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak atandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"1581 sayılı kanunun 5.maddesine istinaden Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanan Sayın Fahrettin Poyraz'ın genel müdürlük görevinden alınmasına, Sayın Hüseyin Aydın'ın Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak atanmasına oy çokluğu ile karar verildi."

HÜSEYİN AYDIN'IN HAYAT HİKAYESİ

1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nde tamamladı.

Mezuniyetinin ardından Ziraat Bankası'nda iş hayatına başladı. Burada çeşitli görevlerde bulundu, müfettiş yardımcılığı yaptı.

2003-2005 yılları arasında Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004 yılında Mülga Pamukbank Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2005 yılında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

2005-2011 yılları arasında Halkbank Genel Müdürlüğü yaptı. Ayrıca aynı yıl Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de üstlendi.

2011 yılında Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne getirildi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini 2021 yılında Alpaslan Çakar'a devretti. Aynı yıl Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevinde de ayrıldı.

2022 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olarak atandı.

ÖZEL YAŞAMI

1959 doğumlu olan Hüseyin Aydın, 2022 yılı itibarıyla 63 yaşındadır.

Hüseyin Aydın evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sosyal medyada herhangi bir resmi hesabı bulunmuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN