Latif Şimşek kimdir, kaç yaşında? Latif Şimşek'i kim, neden darp etti? Gazeteci Latif Şimşek hakkında bilgiler

Latif Şimşek kimdir, kaç yaşında? Latif Şimşek'i kim, neden darp etti? Gazeteci Latif Şimşek hakkında bilgiler

TV 100 ekranlarında yayınlanan Gündeme Dair isimli programın bu haftaki konukları Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek'ti. Enginyurt'un korumasının Latif Şimşek'i darp ettiği iddiasının gündeme gelmesi programda gergin anlar yaşanmasına neden olurken, Latif Şimşek'in kim olduğuna dair seyircinin merakı arttı. Peki, Latif Şimşek kimdir, mesleği nedir? İşte Latif Şimşek hakkında merak edilenler...

TV 100 ekranların Pınar Ardor'un sunumuyla seyirciyle buluşan Gündeme Dair isimli programda Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tansiyon yükseldi. Reklam molasında Enginyurt'un korumasının Latif Şimşek'i darp ettiği iddiası gündeme bomba gibi düşerken, yaşanan gelişme sonrasında Latif Şimşek'in kim olduğu merak edildi.

Latif Şimşek kim?

1 Mayıs 1964'te Kırşehir Çiçekdağı'nda dünyaya gelen Şimşek, ilkokul eğitimini Yozgat Yerköy'de almıştır. 1982'de Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi'ne gitmiş ardın Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'na girmiştir. 1987'de üniversite eğitimini tamamlayan Şimşek mezun olduğu sene Türkiye Gazetesi Ankara Temsilciliğine muhabir olarak işe girmiştir.

Kariyerine polis-adliye muhabirliği ile başlayan Latif Şimşek, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Muhabirlikleri yapmıştır. 1993'te TGRT'nin kurulmasının ardından da televizyonculuk kariyerine başlamıştır. Ardından kurulan TGRT Haber'in Ankara Haber Müdürü olarak görev almıştır. 2007 senesine dek TGRT HABER'de çalışan Şimşek, uzun seneler parlamento şefliği yaparak canlı yayınlara çıkmıştır.

 latif şimşek kim

2007'de SES TV Haber Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirilen Şimşek, 3 sene Ses TV'de Çıkış Yolu adlı tartışma programını hazırlayarak sunmuştur. 2010 senesinde ise Beyaz TV'de, ilk olarak Fikri Sağlar ile Şamil Tayyar'la ardından da Hulki Cevizoğlu ve Şamil Tayyar'la "Derin Siyaset" adlı programı yapmıştır.

Can Ataklı ve Rasim Ozan Kütahyalı ile “Dinamit”, Nagihan Alçı ile de "Med Cezir" programlarını sunan Şimşek, sonradan Ümit Zileli ve Rasim Ozan Kütahyalı'yla Dinamit isimli programın moderatörlüğü ile yapımcılığını sürdürmüştür. Şimşek son olarak Nagihan Alçı ve Hulki Cevizoğlu'yla beraber Med-Cezir isimli programı yapmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN