Mail Büyükerman kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte siyasi kariyeri

Mail Büyükerman kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte siyasi kariyeri

Koronavirüs salgını bir eski siyasetçiyi daha aramızdan aldı. Eski DSP Milletvekili Mehmet Mail Büyükerman, kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat etti. İşte, Mail Büyükerman biyografisi...

1999-2002 yılları arasında Demokratik Sol Parti'den Eskişehir Milletvekilliği yapan ve 2000 yılındaki 10. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olan Mail Büyükerman koronavirüse bağlı hastalıklar neticesinde yaşamını yitirdi. 93 yaşındaki deneyimli siyasetçi, bir süre önce kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle Eskişehir Yunusemre Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şehrimizin önemli değerlerinden biri olan ve hayırseverliğiyle tanınan 21. Dönem Eskişehir Milletvekilimiz Avukat Mail Büyükerman'ın koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

2021-04-27-145728.jpg

MAİL BÜYÜKERMAN'IN HAYAT HİKAYESİ

1928 yılında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Serbest avukatlık yaptı. Araştırmacı yönüyle bilinen Mail Büyükerman, bir dönem çeşitli mecralarda yazarlık yaptı.

1999 genel seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den Eskişehir Milletvekili seçildi. Ahmet Necdet Sezer'in seçildiği 10. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday oldu fakat kendi partisi dahil destek bulamadı.

27 Nisan 2021 günü koronavirüs hastalığı nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybetti.

2832.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN