Türk müziğinin efsane İsmi Nesrin Sipahi! Fenerbahçe tarihine geçen Nesrin Sipahi kimdir?

Türk müziğinin efsane İsmi Nesrin Sipahi! Fenerbahçe tarihine geçen Nesrin Sipahi kimdir?

Türk musikisinin unutulmaz isimlerinden biri olan Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi, 89 yaşında. Sipahi özellikle Fenerbahçe taraftarlarının asla unutamayacağı bir isim.

Türk müziğinin duayen isimlerinden, devlet sanatçısı Nesrin Sipahi, 89 yaşında.

Sipahi, "Yaşa Fenerbahçe" marşıyla Fenerbahçe taraftarlarının kalbinde özel bir yere sahipti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Şubat ayında düzenlediği 'Zaferin Rengi' filminin galasına davet ettiği Sipahi, son kez orada kamuoyu önüne çıkmıştı.

29 Ekim 1934 doğumlu sanatçı, müzik eğitimine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başlamış, yeteneği keşfedildikten sonra büyük bestekâr Şerif İçli'den dersler almıştı. 1953 yılında TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başlayan Sipahi, Türk müziğinin unutulmaz eserlerine imza attı.

nesrin-sipahi.jpg

'TARİHE GEÇEN ESERLERİ'

1965 yılında "Kalbimdeki Serseri" isimli müzikal filmde başrol oynadı. 1974'te Fenerbahçe futbol takımıyla birlikte kulübün bilinen ilk marşı olan "Yaşa Fenerbahçe"yi seslendiren Sipahi, Türk müziğine katkılarıyla sayısız ödülün sahibi oldu. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan sanatçı, 2016'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN