İlk yardım sertifikası nedir, nereden alınır? İlk yardım sertifikası ne işe yarar? İlk yardım sertifikası veren kurumlar

İlk yardım sertifikası nedir, nereden alınır? İlk yardım sertifikası ne işe yarar? İlk yardım sertifikası veren kurumlar

Herhangi kaza veya hayati tehlikenin söz konusu olduğu durumlarda, tıbbi yardım gelene kadar eldeki araç ve gereçler ile yapılan ilaçsız muayene ilk yardımdır. Peki, ilk yardım sertifikası nereden ve nasıl alınır? Hangi kurumlar ilk yardım sertifikası verir? İşte detaylar...

Herhangi kaza veya hayati tehlikenin söz konusu olduğu durumlarda, tıbbi yardım gelene kadar eldeki araç ve gereçler ile yapılan ilaçsız muayene ilk yardımdır. Doğru zaman ve tekniklerle yapılan ilk yardım kişilerin hayatlarını kurtardığı için birçok kurum personel alırken ilk yardım sertifikası talep etmektedir.

İLK YARDIM SERTİFİKASI ALMAK ZORUNLU MU?

İş Kanunu'na göre bütün işletme ve kurumlarda iş tehlikesi az olduğunda yirmi çalışandan minimum birinin ilk yardım sertifikası, tehlikeli iş yerlerinde 15 çalışan birinin ilk yardım sertifikası, çok tehlikeli iş yerlerinde de 10 çalışandan birinin ilk yardım sertifikası alması şartı vardır.

İLK YARDIM SERTİFİKASI NEREDEN ALINIYOR?

İlk yardım sertifikaları Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş olan eğitim merkezlerinden alınmaktadır. Günümüzde ilk yardım sertifikası veren eğitim merkezlerinin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Ücretsiz olarak ilk yardım sertifikası veren kurumlar arasında ASMEK, İSMEK, KO-MEK ve Halk Eğitim Merkezleri bulunmaktadır.

İLK YARDIM SERTİFİKASININ GEÇERLİLİK SÜRESİ

İlk yardım sertifikaları alındığı tarih itibariyle üç sene geçerlidir. Bu süre doldurulduğunda tekrardan kursa giderek sertifikayı yenilemek gerekiyor.

 ilk yardım sertifikası

İLK YARDIM SERTİFİKASI ALMANIN ŞARTLARI

İlk yardım sertifikası almak isteyenlerin 18 yaşından büyük ve minimum ilköğretim mezunu olması gerekiyor. Ayrıca başvuru esnasında vesikalık fotoğraf ile nüfus cüzdanına ihtiyaç duyulmaktadır.

İLK YARDIM SERTİFİKASININ ÜCRETLERİ

İlk yardım sertifikası belediyenin kurslarında ücretsiz verilmektedir. Fakat özel kurslarda 350 TL ve KDV ödenmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN