Sempozyum nedir? Sempozyumun özellikleri nelerdir? Sempozyum nasıl gerçekleşir? Sempozyumun faydaları...

Sempozyum nedir? Sempozyumun özellikleri nelerdir? Sempozyum nasıl gerçekleşir? Sempozyumun faydaları...

Sempozyum nedir nasıl yapılır? Kaç kişiden oluşur? Açık oturumdan bir farkı var mıdır? Sempozyuma dair tüm bilgileri sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar...

Sempozyum nedir?

Sempozyum bilgi şöleni şeklindedir. Açık oturum ile sadece bir fark vardır. Açık oturumda katılımcıların sorunları konuşulurken, sempozyum bilgi vermek amacı ile yapılır.

Katılımcılar genellikle uzmanlar ile oluşur. Bilgi verilecek konu hakkında konuşulur ve bu bilgiler tartışılır. Uzmanlar aktarılacak olan bilgiyi farklı bakış açıları ile ele alırlar. Konu genellikle akademik konulardan oluşur.

Sempozyum ne için yapılır?

Sempozyumun yapılma amacı bilgi aktarımıdır. Uzmanların katılımı ile gerçekleşen sempozyumda bilimsel bilgiler konuşularak, tartışılarak sonuç elde edilir. Yılda en az 1 defa yapılır. Tartışılır derken tabi ki bildiğimiz tartışma değildir. Ele alınan konunun pozitif veya negatif yönlerini ele alarak bir çözüme kavuşturma sürecidir.

Sempozyum nasıl yapılır?

Sempozyum yapmadan önce konunun belirlenmesi gerekir. Belirlenen konu dahilinde uzmanlar ile görüşülür. Sempozyum konu bakımından uzun ise sempozyum bir kaç kez gerçekleşir. Sempozyumun özelliklerini aşağıda sizler için derledik. Sempozyumun özellikleri...

-Sempozyumun en önemli özelliklerinden biri başkan seçimidir. Başkan konu hakkında detaylı bir bilgiye sahip olması gerekir.

-Sempozyum gerçekleştiğinde önce başkan konu ile ilgili bilgi aktarımı yapar. Daha sonra ise uzmanlar sahnede yerini alır.

-Uzmanlarına tanınan sürede konuşmaları gerekiyor.

Sempozyum gerçekleştikten sonra dinleyicilerin soruları başkan tarafından uzmanlara aktarılır.

-Sorulan sorular cevaplandıktan sonra oturum sonlandırılır.

- Sempozyumda ciddiyet çok önemlidir.

-Uzman katılımcılar 3-6 kişiden oluşur.

-Uzman konuşmacılara tanınan süre ise 5-20 dakika arasındadır.

-Sempozyumda ele alınan konuya göre sempozyum uzayabilir. Bir kaç oturumda gerçekleşebilir.

Sempozyum gerçekleşmeden 1 yıl önce hazırlıklara başlanır. Katılımcılar 1 yıl öncesinden katılım belgesi alabilirler. Uzmanlara ise sempozyumla alakalı bildiri gönderilir. Sempozyumda konuşulan konular pozitif veya negatif bir şekilde sonuçlanır. Dinleyicilere bilgi aktarımı yapılır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN