Ahmet Taşgetiren: Soğan pahalı ama senin için öncelik 'beka' olmalı

Millet İttifakı'nın toplumun dilini iyi analiz edemediğini belirten Ahmet Taşgetiren, 'zihinleri yönetmek gerek' dedi. HDP'nin ise Kandil'e karşı net bir tutum sergilemesi gerektiğini dile getirdi.

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan 'Buradan Bakınca' programında seçim gündemini değerlendirdi. Ahmet Taşgetiren beka sorununun hayat pahalılığının önüne geçtiğini belirterek muhalefetin seçim stratejisini yorumladı. Taşgetiren, "Soğan, patates pahalı ama senin için öncelik beka meselesi olmalı" dedi.

"ERDOĞAN TOPLUMU DAHA İYİ TANIYOR"

Millet İttifakı'nın toplumun dilini yeterince çözemediğini belirten Mehmet Ocaktan, "Sayın Kılıçdaroğlu başarılı bir seçim süreci yönetti. Barış ve kardeşlik ortamını dillendiren doğru bir şey yaptı. Lakin siyasetin atladığı bir şey var. Bu toplumun yapısına daha yakından bakmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanı bu toplumu daha iyi tanıyor" yorumunda bulundu.

"PKK DİLİ TÜRKİYE SİYASETİNİ ZEHİRLİYOR"

İktidarın HDP'yi merkez alarak Millet İttifakı'na yönelik sert eleştirilerinin muhalefete oy kaybettirdiğini dile getiren Ahmet Taşgetiren, "Kılıçdaroğlu'nun PKK'ya karşı bir şey söylemesi yetmiyor. HDP, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğim diyor. Karşı propaganda nereden geliyor? HDP ile PKK arasındaki bağlantıdan. HDP daha net bir tavır ortaya koymalı. Çok açık görüldü ki PKK dili Türkiye siyasetini zehirliyor. HDP, Kürt vatandaşlarımızın siyasi dili olsun fakat ama kandile karşı da bütün diğer partiler kadar tavır koymalı" şeklinde konuştu

Öte yandan muhalefetin seçim propagandasını iyi yönetemediğini belirten Ahmet Taşgetiren, "Seçim propagandası demek; önce insanların zihinlerini, bir kitlenin farklılıklarını ve hassasiyet noktalarını tespit ediyorsun. Daha sonra bu zihinleri belli bir istikamete yönlendirebilme gayretidir. Ona göre de strateji hazırlıyorsun. Soğan, patates pahalı ama senin için öncelik beka meselesi olmalı. Öyle bir yönlendiriyorsun ki iş 'soğan mı beka mı önemli' noktasına geliyor. Bu iş biraz zihinleri yönetme işidir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN