AK Parti ve Mehmet Şimşek görüşmesine Taha Akyol'dan yorum: Ateş ve barut bir araya gelmedi

Ortak Akıl programında Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Mehmet Şimşek'in AK Parti'nin bakanlık teklifi etmesi hakkında konuşan Taha Akyol, "Mehmet Şimşek için uygulanmayan piyasa ekonomisi kuralları ve Merkez Bankası'nın bağımsızlığı son derece önemli. Bir araya gelmeleri mümkün mü?" yorumunda bulundu.

KARAR TV'de yayınlanan 'Ortak Akıl' programında Mustafa Karaaalioğlu ve Taha Akyol gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de HDP ile görüşmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan için propaganda malzemesi haline geleceğini belirten Taha Akyol, "Sayın Tayyip Erdoğan'ın 'Millet İttifakı'nın ortağı PKK' diye propaganda yapmaya başladı bile. O vakit kendisinin yaptığı ittifaklara bakalım" dedi.

"MEHMET ŞİMŞEK'İN SAYIN ERDOĞAN İLE BERABER ÇALIŞMASI MÜMKÜN MÜ?"

AK Parti'nin ekonomide son bir hamle yapabilmek için eski Bakan Mehmet Şimşek ile görüşmesi ve daha sonra Şimşek'in AK Partili yetkilileri reddetmesi hakkında konuşan Taha Akyol, "Mehmet Şimşek neden çağırıldı? Hayret edilmesi gereken bir konu. Mehmet Şimşek'in Sayın Erdoğan ile beraber çalışması mümkün mü? Mehmet Şimşek için uygulanmayan piyasa ekonomisi kuralları ve Merkez Bankası'nın bağımsızlığı son derece önemli. Faiz kararlarıyla ilgili Erdoğan ve Şimşek'in çok tartışması oldu. Ateş ve barut bir araya gelmedi. Olay bundan ibaret" yorumunda bulundu.

"ERDOĞAN 'MİLLET İTTİFAKI'NIN ORTAĞI PKK' DİYE PROPAGANDA YAPMAYA BAŞLADI BİLE"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de HDP ile görüşmesi hakkında yorumda bulunan Akyol, "Meral Akşener'in masaya dönmesiyle birlikte yeni bir sinerji teşekkül etti. Ancak HDP'nin desteklemesi ile birlikte Sayın Tayyip Erdoğan'ın 'Millet İttifakı'nın ortağı PKK' diye propaganda yapmaya başladı bile. O vakit kendisinin yaptığı ittifaklara bakalım. HÜDA-PAR ile yapılan ittifakta dahi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici karşı çıktı. 'HÜDA-PAR'ın vaatleri yanlıştır' dedi. İlerleyen süreçte ne olur bilmiyorum ama yarın seçim olsa Kılıçdaroğlu kazanacaktır" dedi.

"MUHARREM İNCE İŞİ İKİNCİ TURA BIRAKABİLİR"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendiren Akyol, "Muharrem İnce yapacağı televizyon konuşmalarının cazibesini artıracağını pek düşünmüyorum. Ancak Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı 2-3 puan ise Muharrem İnce işi ikinci tura bıraktırabilir. İkinci turda Atatürkçü, ulusalcı, anti-Kürt görünen seçmen Kılıçdaroğlu'nu tercih eder" ifadelerini kullandı.

"HDP DEDİĞİMİZ HAREKETİN OYLARI YÜZDE 4'TÜ"

HDP'nin AK Parti döneminde yükselişe geçtiğinin vurgusunu yapan Taha Akyol, "Askerler yüzde 10 barajını neden koydular? Bunun tek sebebi bölücü-Kürtçü partilerin parlamentoya girmesini engellemek. AK Parti 2002 seçimlerinde yüzde 34-35 oyla iktidara geldiğinde yelpaze çok parçalandığı için çok sayıda milletvekili çıkardı. ANAP yüzde 8, Doğru Yol Partisi yüzde 9,5 ile parlamento dışında kaldılar. Askerlerin yüzde 10 barajı merkez sağı vurdu. Merkez sağın vurulması da bugünkü durumu ortaya çıkardı. AK Parti 2002'de iktidara geldiği zaman bugün HDP dediğimiz hareketin oyları yüzde 4'tü. AK Parti zamanında yüzde 10'un üzerine çıktılar. İnsan bir düşünmez mi 'niye böyle oldu' diye" eleştirisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN