Beki: Dünün mağdurları bugünün gaddarları oldu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur KARAR TV'de yayınlanan Reşitpaşa Yokuşu Programında gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendi.

KARAR Yazarları Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Furkan Vakfı'nın Adana'da düzenlemek istediği yürüyüş ve basın açıklamasına polisin uyguladığı sert müdahaleyi değerlendirdi. Beki Dünün mağdurları bugünün gaddarları oldu eleştirisini yaparken İçişleri Bakanı Soylu'nun rahatsızlığını dile getirirken kullandığı dilde 28 Şubatçıların kullandığı dille benzerlikler taşıdığına dikkat çekti.

Furkan Vakfı'nın Adana'da düzenlemek istediği yürüyüş ve basın açıklamasına polis sert müdahalede bulunmuş, tepkileri de beraberinde getirmişti. Yaşanılanlara ilişkin 28 Şubat benzetmesi yapan Beki, ''28 Şubat benzetmesi, başörtülü göstericiye copunu hınçla, hırsla kaldırmış başörtülü bir polis memuru üzerinden kuruldu. Fakat ilk kez kurulmuyor bu benzerlik. Bu fotoğraf önceden beri söylene gelen bir eleştiriyi somutlaştırdı. Dünün mağdurları bugünün gaddarları oldu. Mağdurun gaddara dönüştüğü eleştirisiydi. Hukuktan ve demokrasiden uzaklaştığına dair yapılan eleştirilerle paralel olan bir eleştiri. Onun parçası olan bir eleştiri'' ifadelerini kullandı.

Sopayı atanda yiyende başörtülü kadınlar. Elinde o copu taşıyan polisin kamuda görev alabilmesi için çok mücadele verildiğinin altını çizen Beki, ''Başörtüsü yasağı sadece eğitim hakkını ellerinden almıyordu aynı zamanda da kamuda da görev alamıyorlardı. Onlara uygulanan ayrımcılığa karşı bir mücadele verildi. O mücadele sonucunda o hakkı elde eden polislerin orada sergilediği fotoğraf bu eleştiriyi somutlaştırdı. Onun içinde iktidar medyası, AK Parti içinde bir çok kişi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da bundan rahatsızlık duydu. 20 Şubatçılara benzetilmek rahatsız etmeyebilirdi bence rahatsız olması iyi''

Beki sözlerine şunları ekledi:

''Soylu rahatsızlığını dile getirirken kullandığı dilde 28 Şubatçıların kullandığı dille benzerlikler taşıyor. Benim tuhaf ve ironik bulduğum yerde orası. Eğer 28 Şubat'a benzerlik iktidarı ve İçişleri Bakanı'nı rahatsız ediyorsa polisin oradaki davranışını haklılaştıran dilleri, söylemleri, savunmaları da 28 Şubatçıların kendi baskı, dayatmalarını, yasakçılıklarını meşrulaştırmak için kullandıkları dile benzemeyecek. 28 Şubatçılar da karşıtlarını karalayarak kendilerini aklamaya çalışıyorlardı.''

Detaylar ve daha fazlası için videoyu izleyebilirsiniz

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN