Bi' Karar Ver başladı

KARAR Gazetesi Yazarı Taha Akyol canlı yayında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlıyor.

Gündemin öne çıkan başlıkları şöyle;

➣14 Mayıs seçimlerinde aldığı 5,2 oyla dikkatleri üzerine çeken Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği merak konusuydu. Oğan dün yaptığı basın toplantısında Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

➣Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Sinan Oğan kendi politik tercihini vermiştir" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Özdağ bugün kimi destekleyeceğini kamuoyuna açıklayacak.

➣Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden önce düzenlediği tüm mitinglerde, CHP'nin "Haydi" reklam filmine montaj ile PKK elebaşı eklenen videosunu, katıldığı canlı yayında da sahiplendi. İzlettiği görüntülerin montaj olduğunu kabul eden Erdoğan'a yanıt, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dan geldi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a, "Montajcı sahtekâr" dedi.

➣Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. Haydi, haydi türü. Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu. Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Davutoğlu, “Bir Müslüman yalan söyler mi?” dedi.

➣YouTube kanalı Babala TV'de Oğuzhan Uğur'un konuğu olan Kılıçdaroğlu, burada kendisine başörtüsüne bez parçası dediği hatırlatılarak 'Neden başörtüsü hakkını savunmadınız?' sorusuna yanıt verdi. Kılıçdaroğlu başörtüsü ile ilgili sözleri söylediğini kabul ederek "Genel başkan olduktan sonra 'Helalleşmemiz lazım' dedim. Helalleşme ne demek? 'Benim kusurum var, kabul ediyorum. Gelin helalleşelim' demek. Orada kusurumuz var" ifadelerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN