Serkan Özcan: Asıl biz söke söke alacağız | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de günün öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk Serkan Özcan oldu. Erdoğan, muhalefetin “Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeye mesafe koyacağız, paralarını ödemeyeceğiz” sözüne uluslararası tahkimi göstererek "söke söke alırlar" diyerek cevap vermişti. Özcan, Erdoğan'ın bu tahkim çıkışına, "Asıl biz söke söke alacağız" diyerek tepki gösterdi.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi' Karar Ver'e bu kez Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan konuk oldu. Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul temelinin atıldığı törende muhalefete yönelik dikkat çeken sözlerini ele aldı. Özcan, Kanal İstanbul projesi ile ilgili görüşlerini de aktardı.

"LONDRA'DAKİ TAHKİMLE TEHDİT EDİYORLAR"

Erdoğan'ın 'inadına yapacağız' dediği Kanal İstanbul projesinin temeli dün atıldı. Temel atma töreninde konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, "Kimse ihaleye girmesin, parasını vermeyeceğiz" sözüne karşılık "Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar" diyerek cevap vermişti. Gelecek Partili Özcan, AK Parti iktidara geldiğinden beri yapılan köprüleri, hastaneleri vs işaret ederek şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı, bugün AK Parti'yi yöneten yöneticiler, sadece kendilerinin yerli ve milli olduğunu iddia eden siyasetçiler, bizi Londra'daki tahkimle mi tehdit ediyorlar? Mesele sadece Kanal İstanbul meselesi değil. Bugüne kadar yapılmış havalimanından, şehir hastanesine kadar, ne kadar gerçek değer üzerinde bir ödeme varsa asıl biz onları söke söke alacağız."

"KANAL İSTANBUL'U YAPAMAYACAKLAR"

7 yılda bitmesi planlanan Kanal İstanbul ile ilgili tartışmaların yanı sıra, kanalın gerçekten yapılıp yapılmayacağı hakkında konuşan Özcan, iktidarın Kanal İstanbul için yeterli sermayesinin olmadığını ve bu sermayeyi bulamayacaklarını söyledi. Özcan, "Kanal İstanbul ile ilgili ortada bir finansman yok. Çok iddialı söylüyorum, Kanal İstanbul yapılmaz, yapılacak para bulunmaz" dedi.

"YOKSULLUK CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ İLE BAŞLADI"

Türkiye'de 22 milyona ulaşan yoksulluk oranlarının artış sebebine değinen Özcan, yoksulluk başlangıcının pandemi ile değil, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başladığının altını çizdi. Geçmişten beri uygulanan yanlış ekonomik politikaların, ülkeyi yoksulluğa sürüklediğini belirten Özcan, "Öyle bir hata yapıldı ki, öyle gayri hukuki bir para politikası yürütüldü ki, ülkenin kaybı bize bedel olarak geri dönecek" dedi. Özcan, kendisini 'ekonomist' olarak tanımlayan Erdoğan'ın "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart, faiz yükünü düşürmemiz lazım" sözünü hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanın eğer güvenilir bir faiz- enflasyon ilişkisi bilgisi olsaydı, bu ülke bu kadar dayak yemezdi" dedi.

"SESSİZLİK KARŞISINDA UTANÇ DUYUYORUM"

Sedat Peker'in iddiaları karşısında AK Parti kesiminin ve savcıların sessizliğine "utanç duyuyorum" diyerek karşılık veren Özcan, unutulan 128 milyar dolar meselesine de gönderme yaparak şunları aktardı:

"Var olan durumdan ve buna hiç kimsenin tepki vermemesinden utanç duyuyorum. Yasamada benim vekaletim ile orada oturan milletvekili buna nasıl katlanıyor? Bu ahlaksızlığı iliklerinize kadar hissediyorsunuz, susuyorsunuz, yazıklar olsun! 128 milyar dolar meselesi bile ancak böyle bir ahlaksızlık ortaya çıkınca unutuldu."

ÖZCAN'DAN SİSTEM ELEŞTİRİSİ

Sedat Peker, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi ve AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca ile ilgili yeni bir iddia ortaya atmıştı. Kara para aklama suçundan ABD'nin isteği üzerine Avusturya'da tutuklanan ve ABD'de 225 yıla kadar hapsi istenen iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, Korkmaz Karaca'ya araba hediye ettiğini iddia etmişti. İddiaları doğrulayan Karaca, "Ama benzinini falan kendim kullandım, kendim harcıyorum" diyerek kendini paylamaya çalışmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, aynı uçağa daha öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bindiği öğrenilen Korkmaz’a ait TC-YYA kanat kod numaralı uçağa, Adalet ve İçişleri eski bakanı Mehmet Ağar’ın da kullandığını deşifre etmişti. Bu isimlerin SBK ile ilişkileri çerçevesinde konuşan Özcan, şunları söyledi:

"Şeffaf olmayan, hesap vermeyen, bir suç örgütü lideri açıklayana kadar kimin ne olduğunu bilmediğimiz bir sistemin içindeyiz. O uçağa binenlerin o arabayı kullananların ve bunu fütursuzca yapanların hepsini koruyan mekanizma, bugünkü sistem. İnsanlar bu sistemin çöktüğünü bir gün anlayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN