Bülent Özmen: Eyüpsultan'da uyuşturucu kullanım yaşı 9-10'lara kadar düştü

Karar TV'de konuşan CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Bülent Özmen, ilçedeki uyuşturucu problemine dikkat çekti. Madde kullanım yaşının çok düştüğünü belirtirken Özmen, 'Daha bu sabah Eyüpsultan’da uyuşturucu operasyonu yapıldı. Çarşı pazarda annelere soruyorum ve ’12-13 yaşlara kadar indi madde kullanımı’ diyorum. Onlar da ‘Ne 12-13 yaşı 9-10 yaşlara kadar indi’ diyorlar' ifadelerini kullandı.

KARAR TV’de yayınlanan Karar Gündem programında Elif Çakır ve İbrahim Kahveci'nin konuğu olan CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr. Bülent Özmen, ilçede madde kullanım yaşının her geçen gün düşmesini eleştirdi. İlçe parklarında aydınlatmanın yeterli olmadığını belirten Özmen, önlem alınmadığına ve okullarda çocuklarımızı bekleyen uyuşturucu tehlikesine işaret etti.

Özmen, 'Daha bu sabah Eyüpsultan’da uyuşturucu operasyonu yapıldı. Bakın Eyüpsultan’da, birkaç mahallesinde değil ilçe genelinde yapıldı. Ve sosyo-ekonomik olarak birbirinden çok uzak mahalleler bunlar. Çok varlıklı ya da olmayan. Çarşı pazarda annelere soruyorum ve ’12-13 yaşlara kadar indi madde kullanımı’ diyorum. Onlar da ‘Ne 12-13 yaşı 9-10 yaşlara kadar indi’ diyorlar. 10 çocuğunuzu kaptırdıktan sonra onları geri alabilmek çok zor bir seçenek, hiç bu bataklığa kaptırmamak başka bir seçenek. Anneler ‘Parkları aydınlatsanız bu sorun çözülür’ diyor. Çünkü bu kadar temel bir ihtiyaç. Parkları aydınlatmamızı istiyor ve oralarda uyuşturucu satıldığını biliyorlar.' şeklinde konuştu.

İşte CHP Eyüpsultan Adayı Dr. Bülent Özmen'in önemli değerlendirmeleri...

'ANNELER BANA PARKLARI AYDINLATIN DİYOR'

BÜLENT ÖZMEN: Daha bu sabah Eyüpsultan’da uyuşturucu operasyonu yapıldı. Bakın Eyüpsultan’da, birkaç mahallesinde değil ilçe genelinde yapıldı. Ve sosyo-ekonomik olarak birbirinden çok uzak mahalleler bunlar. Çok varlıklı ya da olmayan. Çarşı pazarda annelere soruyorum ve ’12-13 yaşlara kadar indi madde kullanımı’ diyorum. Onlar da ‘Ne 12-13 yaşı 9-10 yaşlara kadar indi’ diyorlar. Rehabilitasyon merkezlerini ihtiyaç halinde yapacağız ama siz 10 çocuğunuzu kaptırdıktan sonra onları geri alabilmek çok zor bir seçenek, hiç bu bataklığa kaptırmamak başka bir seçenek. Şimdi anneler ‘Parkları aydınlatsanız bu sorun çözülür' diyor. Çünkü bu kadar temel bir ihtiyaç. Parkları aydınlatmamızı istiyor ve oralarda uyuşturucu satıldığını biliyorlar.

İBRAHİM KAHVECİ: Gerçekten de şu çocuk parkları, ilçe parkları hakkında şikayetler var ama önlem alınmıyor. Bu parklar uyuşturucu pazarlama merkezleri. Oralarda çilingir sofrası kuruyor ve rezalet konuşmalar yapılıyor. Adeta belediye hizmeti olarak o insanlara uyuşturucu ticaret merkezi açılmış, ışıklandırma yok, uyuşturucu merkezleri var, çilingir sofraları kurulu ve belediye hizmeti olarak vatandaş oralarda en ağır küfürleri duyuyor. Bir de böyle yerlerde çocuk yetiştiriyoruz.

yeni-proje-9-002.jpg

BÜLENT ÖZMEN: Bakın İGDAŞ’ın önü Silahtar Ağa parkı, her gittiğim yerde çocuklar ne diyor biliyor musunuz? Parkımızın ışıkları erken sönüyor diyorlar. Bunu çocuklar söylüyor, ışıkları yaksana Bülent amca diyorlar. Ben de kazanırsam yapacağıma dair söz verdim. İGDAŞ’ın genel müdürüydüm ve 14 saat çalışıyordum o zamanlarda, abartmıyorum, görüyordum o parkı. Bir süre sonra ışıklandırmalar kararıyor ve dediğimiz o insanlar geliyor, çilingir sofralarını kuruyor, uyuşturucu alışverişi yapıyorlardı. Yetişkin bir insanken ben oradan geçmeye korkuyordum. Ekrem başkan ilk ziyarete geldiğinde burası perişan dedim, o da ‘Buralar çiçek olacak’ dedi ve çiçek oldu. Şimdi Silahtar Ağa parkına gidin oralar çok güzel oldu. O Silahtar Ağa parkına ne yapacaklardı, biyolojik arıtma tesisi, hani Ekrem Başkan’ın 2019’da yaptırmadığı o tesis. Çünkü Yenikapı ve Baltalimanı’nda bu işi karşılayacak biyolojik arıtma tesisi yapıları var, oralar geliştirildi. Oraya yapılacaktı ve o güzelim park da gidecekti. Haliç’e atık su verilecekti. Burası iki manada da kurtarıldı, hem o dediğimiz metruk alan olmaktan çıkarıldı hem de arıtma tesisi yapılmasına izin verilmeyerek Eyüpsultanlı vatandaşa muazzam bir yaşam alanı yaratıldı.

Peki, uyuşturucu meselesine gelelim. Okullarda belediye olarak okul zabıtası vereceğiz ve çocuklarımızı uyuşturucu tehdidinden koruyacağız. Her gittiğimiz yerde bunu söylüyorum ben çocuklarımızı bu tehlikeden koruyacağım.