Seyit Torun CHP İl Başkanlığı'na yapılan saldırının detaylarını anlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde yapılan silahlı saldırı hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Seyit Torun, İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıdan birkaç gün sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda da benzer olayın yaşanmasına, "Amaç korku iklimi yaratmak" olarak nitelendirdi.

SERKAN CAN BOZKURT I KARAR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde 6-7 el kurşun atıldığını belirtti. Yapılan incelemede binada kurşun olmasa da boş mermi kovanları bulundu. Konuyla ilgili KARAR TV canlı yayınına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun sözlerine "Demokrasimize geçmiş olsun" diyerek başladı.

"BU TÜR YASA DIŞI OLAYLARDAN ÜRKMEYİZ"

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıya da atıfta bulunan Seyit Torun, "Bu kadarı da tesadüf denilemez cinsten" ifadelerini kullandı. Torun, "6-7 el ateş edildi. İlk belirlemeye göre binaya kurşunlar isabet etmedi ama yerde boş kovanlar bulundu. Soruşturma devam ediyor. İYİ Parti'ye yapılan saldırının sıcaklığı hala kendini koruyor. Kamuoyu yapılan açıklamalardan da tatmin olmuş değil. Bir bekçinin hırsızı kovalarken havaya ateş etmesi olarak algılandı ama ortada hırsız yok. Böyle önemli bir olayı bekçi üstlerine haber dahi vermiyor. Bu olay sıcaklığını korurken sabah 5'te il binamızda böyle bir olay oldu. Tabii biz kimseyi suçlamak istemeyiz. Konunun bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz. Amaç bir korku iklimi yaratmak. Millet İttifakı olarak bu tür olay ve yasa dışı eylemlerden ürkmeyiz, korkmayız."

"İYİ PARTİ İLE 10 İLDE ORTAK LİSTE OLUŞTURDUK"

Millet İttifakı'nda 4 partinin CHP listesinden seçime gireceğinin açıklanmasının ardından ortak liste modeliyle ilgili açıklamalarda bulunan Seyit Torun, "Listede ortaklaşmak en doğru karar olurdu. 1 oyu dahi zayi etmememiz lazım. İYİ Parti ile yapılan görüşmelerde 10 ilde ortak liste kararı alındı. Diğer 4 partiyle CHP listesinden seçime girme süreci yaşanıyor. Henüz net bir karar alınmış değil. Görüşmeler devam ediyor.

İYİ Parti ile 10 ilde tek listeden girilecek. Yaklaşık 7-8 listenin ilk sırasında CHP olacak. Bir İYİ Parti, bir CHP olarak listedeki sıralama devam edecek. Fermuar sistemi dediğimiz bu" ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE DİYEREK ALGI YAPIYORLAR"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesinin ardından iktidar kanadında 'teröristlerle görüşüyor' söylemleri hakkında konuşan Seyit Torun, "Eğer PKK ile addedilmek isteniyorsa geçmişte kendilerine baksınlar. Biz her türlü terör örgütüne karşı olduğumuzu ifade ettik. HDP ile görüşmemizi ifade ederek 'HDP eşittir PKK bunlarda PKK'lı'... Sonuçta mecliste koltuk yönetimine sahip bir parti. Geçmişte HDP, AK Parti ile de görüştü. Maalesef kamuoyunda sanki bizi terörle işbirliği halinde gösterip böyle bir algı yaratmaya çalışıyor. Bazı vatandaşlarımızda belli kanalları izlediği için buna doğruymuş gibi inanıyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN