Dünya bu koyunları konuşuyor! 12 gün boyunca dönüp durdular: Akıllara durgunluk veren olay

Sosyal medyada dikkat çeken görüntülerde Çin'de bir koyun sürüsünün, sebebi henüz bilinmeyen nedenlerden ötürü günlerce daire çizerek yürüdüğü görülüyor. Onlarca koyunun daire şeklinde döndükleri anlar ise kameralara böyle yansıdı.

Çin'in Baotou şehrinde gerçekleşen olayda yüzlerce koyun sebebi bilinmeyen nedenlerden ötürü günlerce daire çizdi.

Sosyal medyada viral olan o görüntülerin başkahramanı koyunların sahibinin sadece soyadı açıklandı. Miao soyadlı kadın, koyunlarından birinin dönmeye başladığını daha sonrasında diğerlerinin de ona katıldığını söyledi.

12 GÜN BOYUNCA DAİRE ÇİZDİLER

Çiftliğinde 4 koyun ağılı olduğunu belirten kadın, sadece 13 numaralıdakilerin bu şekilde hareket ettiğini belirtti. İlk koyunun dönmesinin ardından diğerlerinin de sürüye katıldığını belirten kadın, koyunlarının 12 gün boyunca daire çizdiğini söyledi. Koyunların hasta mı olduğu sorusuna ise yetkili kişilerden, koyunların tamamen sağlıklı olduğu fakat bu davranışlarının sebebini anlayamadıkları cevabı geldi.

HAYVANLARIN DAİRE ÇİZMESİNE YOL AÇAN HASTALIK

Hastalık iddiasının ise Listeria monocytogenes adlı bakteriden ortaya çıktığı düşünülüyor. Listeria hastalığının hayvanların daire çizmesine yol açtığı biliniyor. Veterinerler, bozuk yemin bu hastalıkla ilişkili olabileceğini dile getirdi. Hastalık sebebiyle beyinde oluşan iltihap, daire şeklinde dönme davranışına sebep oluyor. Hasta hayvanlar felç de geçirebiliyor.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.