Fabrika işçileri arasında çıkan çatışmada ortalık savaş alanına döndü

Meksika'da bir Çimento Fabrikası'nda işçiler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 8 kişi hayatını kaybederken 11 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği belirtilirken ortalığın savaş alanına döndüğü çatışma ise böyle kaydedildi.

Meksika'nın Hidalgo eyaletinde gerçekleşen olayda Çimento Fabrikasında çalışan iki işçi grubu birbirine girdi.

Çok sayıda yaralının olduğu ve çevreye büyük zarar verilen olayda iddialara göre, kooperatif olarak yönetilen ve işçilerin de hisse sahibi olduğu Tula Cruz Azul adlı Çimento Fabrikası, fabrikayı ele geçirmek isteyen bir işçi grubu tarafından saldırıya uğradı. 17 adet otobüsle fabrika girişine gelerek ateşli silahlarla diğer işçilere saldıran grup, ortalığı adeta savaş alanına çevirdi.

"ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTABİLİR"

Görgü tanıklarına göre saldıran işçi grubu ateşli silahlarının yanı sıra molotof kokteyli de kullanarak verilen zararın artmasına sebep oldu. Çok sayıda yaralının bulunduğu bu çatışmanın ise güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındığı Hidalgo Eyalet Valisi Omar Fayad tarafından daha sonrasında kamuya duyuruldu. Fayad, ölü ve yaralı sayısının artabileceğini belirtirken gerçekleşen olayda saldırıyı başlatan işçi grubunun ise olay yerine güvenlik güçlerinin gelmesi ile kaçığı belirtildi.

Yapılan operasyonlar sonucu 9 kişinin yakalandığı bu çatışma ise kameralara böyle kaydedildi.