Gazeteci Fehmi Koru'dan Berat Albayrak yorumu: Talihsizliği aileden biri olması

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu Gazeteci Yazar Fehmi Koru oldu. Koru, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile görevden alınan isimlere değinerek, eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin, "Talihsizliği aileden biri olması" değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Fehmi Koru KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın istifa etmesinden dolayı yerine getirilen Nureddin Nebati hakkında değerlendirmelerde bulunan Koru, yeni bakanların farklı özellikleri göz önünde bulundurulmalı diyerek, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a değinerek, "Berat Albayrak'ın talihsizliği aileden geliyor" dedi.

"YENİ GELEN BAKANLARIN ÖZELLİKLERİNE BAKMAK LAZIM"

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile görevden alınan bakanlara değinen Koru, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında, "Yeni gelen bakanın özelliklerine bakmak lazım. Nureddin Bey'i MÜSİAD'tan tanıyorum. Yani olabilir" dedi.

AK Parti'de daha önce görev yapan isimlere değinen Koru, bugünkü bakanları değerlendirirken biraz farklı gözle bakılması gerektiğini ifade etti.

"BERAT ALBAYRAK'IN TALİHSİZLİĞİ AİLEDEN OLMASI"

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik yapılan eleştirilere dikkat çeken Koru, Albayrak'a yapılan eleştirilerin doğru olmadığını ifade etti. Koru, "Berat Albayrak'ın talihsizliği aileden olması. Aileden birinin atanması yanlıştı. O ölçüde değerlendirildi. Başarısız fakat o da bunun altında ezildiği için başarısız oldu" dedi.

"ÇİN MODELİ İÇİN 70 YILA İHTİYACIMIZ VAR"

AK Parti iktidarının deniyoruz dediği yeni ekonomi modelinin, Çin modeli olduğu tartışmaları devam ederken, Koru "Çin modelini uygulamak için 70 yıla ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu. Koru, yeni ekonomi modeline ilişkin şunları söyledi:

"Doların 14 lirayı vurduğu bu dönemde program haline getirdiler. Sanki bu tür yakıştırmayı kendi içlerinde tartışarak bulmuş değiller. Eleştirdikleri, suçladıkları, mandacılar diye adlandırdıkları ekonomistler kendilerine hediye etmişe benziyor. Bunun arkasında bir plan vardır"

"Çin iyi bir örnek" diyen Koru yeni ekonomi modelini, "Çin 6 ay da mı bu hale geldi? Bu iş Çin'de 70 yılda oldu. Türkiye'yi bu hale mi getireceğiz? Komünist gibi bir yönetimin yerleştirilmesine ve 40 yıla ihtiyacımız var ama hiç birimizin ömrü yetmez" diye değerlendirdi.

"İKTİDARIN VERDİĞİ TEPKİ, CHP'NİN DOĞRU SİYASET İZLEDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Geçtiğimiz günlerde TÜİK'in yayınladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tepki olarak TÜİK'in kapısına gitti. TÜİK'ten içeri alınmayan Kılıçdaroğlu, kurumların bağımsızlığı tartışmasını da beraberinde gündeme getirdi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Koru, CHP'nin son dönemlerde doğru bir siyaset uyguladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"CHP'nin bu konuda doğru bir siyaset izlediği karşı tarafın verdiği tepkiden belli oluyor. İktidar tarafın ne yaptığını icraatlarından görüyoruz. Muhalefetin ne yaptığını görmek kolay değil. Muhalefet bunu sözlü yapıyor. Bunun ötesinde yapan kendi daha iyi anlatabilir. CHP bunu buldu. Önemli kurumlarla bir biçimde irtibat kurmak bir yöntem tabii"

"MUHALEFETİN KURUMLARIN DIŞINDA GÖSTERİLMESİ DOĞRU DEĞİL"

Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e kabul edilmemesinin de bir sonucu olduğunu ifade eden Koru, muhalefetin kurumların dışında gösterilmesinin doğru olmadığını söyledi. Koru, "Paylaştıklarının yanlış olduğunu görüşerek sınanabilir. Ama onlara fırsat verilmedi. Kabul edilememeleri kamuoyuyla paylaşmaları, TÜİK ile ilgili bir kanaat varsa o da insanların zihninde oluştu" dedi.

"Suhuletle bu görüşmeler sağlanmalı" diyen Koru, "Netice itibariyle davet edilmeyen bir yere gitmek nezaket kurallarına uymuyor fakat siyasetin içerisinde muhalefetin yarın iktidar olabilecek olması bu denli olayların dışında gösterilmesi doğru değil" ifadesine yer verdi.

"CHP İÇİNDE, MİLLET İTTİFAKI UNSURLARINI KÜÇÜMSEYENLER VAR"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KARAR TV'de yaptığı helalleşme çıkışı hala gündemde yerini alırken, Koru, Millet İttifakı'nın CHP için hayati öneme sahip olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın paydaşlarının öneminin farkında fakat parti içinde küçümseyen bir kesim var. CHP'yi yönetenler diğer ittifak unsurlarını hafife alıyor. CHP ne yaparsa yapsın belli kitlelere kendilerini benimsetemez ama onunla birlikte hareket edenler CHP'den oy alarak birlikte iktidar yürüyüşünde rol alabilirler" dedi.

Koru, Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemlerde izlediği siyaset hakkında şunları kaydetti:

"Millet İttifakı, başarı için belirli unsurları kazanma çabasında değil. Onları küçülten önemsizleştiren çıkışlar yapıyor. Ama bir gerçek var, Kemal Bey, başarılı bir lider performansı gösteriyor. Yaşına göre önemli açıklamalar yapıyor. "Yapacağım" dediği şeylerde bu ülkenin yararına olan şeyler. "

"MUHALEFET ERDOĞAN'I HAFİFE ALMASIN"

Muhalefet, AK Parti'nin 2002'deki güçle gelmesi gerektiğini vurgulayan Koru, "Evet AK Parti oylarında düşüş var ama bu oy kararsızlara gidiyor. Ve her an geriye dönebilirler. Hala hükümetin kullanabileceği pek çok unsur var. Erdoğan bu unsurları çok iyi biliyor. Muhalefetin Erdoğan'ı hafife almaması gerekiyor. Ama muhalefet küçümseyen söylemlerde bulunuyor. Bu o kadar dolay değil" diye belirtti.

"HDP SEÇMENİNİN ÖNEMİ BÜYÜK"

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları devam ederken, Koru aday seçiminde imajın önemli olduğunu vurguladı. 2019 yerel seçimlere vurgu yapan Koru, HDP seçmeninin seçimde kritik bir yol oynadığını ifade etti. Koru, "İstanbul ve Ankara'da sadece CHP'li seçmenimi oy verdi de seçildiler. HDP seçmenin seçimde önemi büyüktü. Onlarda oy verdi. HDP ve muhafazalar kesimin oyları çok önemli"

"KEMAL BEY, KENDİ TABANINDAN BİLE OY ALAMAYABİLİR"

Aday belirlenmesinde kıstasın sadece seçim kazanmak odaklı olmaması gerektiğini söyleyen Koru, "Adayın nasıl davranacağı da düşünülmesi lazım. Kılıçdaroğlu'nun çizgisinde figür kimse ona uygun biri olmalıdır. Ne kadar helalleşme dese de o kesiminden oy almayabilir. Seçmen artık kolay ikna olmaz. Aday profili çok önemli öyle bir aday olmalı ki hiçbir partiden olmamalı, Kılıçdaroğlu'nun şanslı olduğunu düşünmüyorum .Kemal Bey, kendi tabanından bile oy alamayabilir" dedi.

Koru, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda ise, "Abdullah Gül önemli bir profil. Her dönemde partisinin yanlış şeyler yapmasını önledi. Böyle bir kişi ortaya aday olarak çıktığında karşı taraftan da mutlaka oy alacaktır. Gül, örnek bir kişilik. Teklif giderse Abdullah Gül, kapıdan çevirmez" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN