TMSF Eski Yöneticisi Abdullah Güzeldülger, Sürat Kargo'nun satışı hakkında konuştu

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu TMSF Eski Yöneticisi Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Abdullah Güzeldülger oldu. Sürat Kargo'nun TMSF tarafından satışıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi' KARAR Ver'in konuğu TMSF Eski Yöneticisi Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Abdullah Güzeldülger oldu. Sürat Kargo'nun satışı hakkında açıklamalarda bulunan Güzeldülger ,TMSF'nin elindeki şirketlerden Yavaşçalar Mühimmat'ın satışıyla Sürat Kargo'nun ihale süreci arasındaki farkı örnek gösterdi.

EL ALTINDAN SATILDI

Güzeldülger,''TMSF Yavaşçalar şirketini yavaş yavaş çaktırmadan, el altından sattı. Sürat Kargo'yu ise süratle sattı. Yavaşçalar satışıyla TMSF kendisini zan altında bıraktı. Oradaki sorun şuydu şirketleri satarken ihaleye çıkar TMSF, şirketler arasında bir rekabet oluşturur. Ve en yüksek fiyata satar. Ama Yavaşçalar'ın satışında bu olmadı. Bir şirket geldi, TMSF ile sözleşme imzaladı ve firmayı satın aldı. Yavaşçalar Mühimmat'ı sektörde rakibi olan firma satın aldı ve hisselerinin yüzde 50'sini devretti. Bu şartla sözleşme imzalandı. Bu el altından yapıldı. TMSF'nin tarihinde hiç yapmadığı bir şeydi. Nurettin Canikli bunu, 'Mühimmat depoları, silah firmaları ve tavuk çiftlikleri bakımı zor. Bunların satışı yapılmalıydı' diyerek savundu. O zaman Sürat Kargo'yu neden sattınız. Bunun cevabı yok'' dedi.

PANDEMİDE KARGO SEKTÖRÜ DEĞER GÖRDÜ

Yargılamaların devam ettiğine de değinen Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Abdullah Güzeldülger sözlerine şöyle devam etti:

Pandemi sırasında kargoların büyümesini fırsat bulduklarını dile getiren Güzeldülger,''Sürat Kargo'yu neden sattınız? Cevabı yok. Normal şartlarda müsadere edilir. Müsaderedeki bütün yollar tüketilir. Hukuk olarak bunun artık geri dönüşü olamayacağı anlaşılır. Sonrasın da satış kararı alınabilir. Bunu toplum anlayışla karşılar. Ama birileri pandemi sırasında Kargo sektörünün büyümesinde değer oluştuğunu gördü ve bunu talep etti.

Güzeldülger, ''1 ay gibi bir süre belirlendi. Bunun içerisinde 10 güne yakın kurban bayramı tatili vardı. TMSF kapalıydı. TMSF 13 iş günü açıktı. Dolayısıyla bu 13 gün alıcılar yeterince inceleme ve mülakat etme için yeterli bir süre değildi. Yavaşçaların satışıyla üzerinde bir gölge oluşan TMSF'nin aşırı dikkatli olması gerekirdi. Bunu şaibeye bırakmayacak şekilde net yapmaları gerekiyordu'' diye konuştu.

SATIŞ YAPILABİLECEK NE KÖTÜ DÖNEMDE YAPILDI

TMSF'nin satış kararını topluma izah etmesi gerektiğini vurgulayan Güzeldülger, ''Satış kararı almanızı topluma izah etmeniz lazım bunun bir izahı yok. Zamanlama olarak kötü bir zamanlama. Biliyoruz ki bugün bankalar arasında faiz yüzde 18'lerde, kredi faizleri yüzde 25'lerde, enflasyon yüzde 20'lere yakın. Dolayısıyla böyle yüksek faizin olduğu dönemlerde düşük değerlemelere tabi tutulur. Yani piyasa da şirketlerin, değeri düşük faiz ortamında yükseğe çıkar yüksek olunca da tam tersidir. Siz satıcı iseniz yüksek faiz ortamında bunu satmak istemezsiniz. Ekonomik beklentilerin iyi olduğu bir dönemde bu satışı yapmak istersiniz. Yabancı yatırımcının piyasaya giriş yaptığı, faizlerin düşük olduğu bir dönemde bu satış yapılsaydı daha yüksek bir fiyata satış gerçekleşebilirdi. Bu satışı yapılabileceği en kötü dönemde yapıldı.'' dedi.

SÜRAT KARGO İÇİN 700 MİLYON TEKLİF EDİLMİŞTİ, 330'A SATILDI

Güzeldülger sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün bu şirketin 130 milyon lira para kazanacağı söyleniyor. Şimdi 330 milyon liraya satılıyorsa bu şirket, 2,5 yılda siz paranızı geri alıyorsunuz demektir. Dolasıyısıyla bankaya paranızı yatırdığınızda 5 yılda geri alabilecekken, bu şirket üzerinden 2,5 yılda geri alabiliyorsunuz. Çok karlı bir satış oldu alıcı açısından. Sürat Kargo'yu alan İbrahim Bacacı'nın bunu işletmek amacıyla aldığını düşünmüyorum. Benim edindiğim bilgiye göre, TMSF'ye bu şirketle ilgili büyük E- Ticaret şirketlerinin satın almak için talepte bulunduğunu yönünde. Satış için 700 milyon liralarının konuşulduğu ancak bu şirketlerin geri çekildiğini öğrendim. İhale yöntemiyle İbrahim Bacacı'da kalan bu şirketin, aynı BMC'de olduğu gibi bunun geçici bir süre bu şirkette kalacağını ve büyük bir e- ticaret firması tarafından alınacağını düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN