Güzeldülger'den TMSF iddiası: TMSF'ye satış yapan şirketin Ensar ve TÜGVA ile ilişkisi var

Yıldıray Oğur ve Yusuf Ziya Cömert'in sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu Gelecek Partili Abdullah Güzeldülger oldu. Güzeldülger, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'yla (TMSF) ilgili KARAR TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güzeldülger, TMSF'nin satın aldığı gayrimenkul sahiplerinin Ensar ve TÜGVA ile bağlantılı olduğunu iddia etti.

Gelecek Partisi Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcısı Abdullah Güzeldülger, KARAR TV'de Yıldıray Oğur ve Yusuf Ziya Cömert'in sorularını yanıtladı. Güzeldülger, TMSF ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Güzeldülger , TMSF'nin aldığı ofisin satıcılarının Ensar ve TÜGVA'nın kurucuları ile ilişkileri olduğunun ve daha önce şirket sahiplerinin FETÖ'den gözaltına alındığı söyledi.

"O ŞİRKET ARAŞTIRILMALI"

Güzeldülger, TMSF'nin ihtiyacı olmadığı halde Arz Gayrimenkul Şirketi'nden gayrimenkul satın aldığını ve bu şirketin de Ensar ve TÜGVA'nın kurucuları ile ilişkili olduğunu iddia etti. Güzeldülger, yapılan satış ile ilgili şunları aktardı:

"Arz Gayrimenkul ve Arz Porftöy yönetiminde iki tane şirket var. Bu şirketler dikkatimi çekti. Muhiddin Gülal döneminde TMSF'de Varlık Yönetim Şirketi'ne, Arz Gayrimenkul Şirketi'nden bir ofis satın alındığını öğrendim. Bu satın alma bana şüpheli geldi. Sonra Arz Gayrimenkul ve Arz porftöy şirketini araştırdım. Bunların kurucularının Ensar ve TÜGVA ile ilişkili olduğunu, Başakşehir İlçe AK Parti Yönetimi ile bağlantılı olduklarını gördüm."

Güzeldülger, alınan ofisin Sarıyer, Ayazağa'da bulunan Skyland İstanbul'dan alındığını ifade edip yetkili mercilere seslenerek, Arz Gayrimenkul ve Arz Porftöy Şirketi'nin araştırılması gerektiğini söyledi. Güzeldülger, "Bu satın alma ile FETÖ arasında da bir ilişki çıkabilir" dedi.

"BERAT ALBAYRAK, 128 MİLYAR DOLARI KENDİ ELİYLE O ŞİRKETLERE VERDİ"

AK Parti iktidarının 'deniyoruz' dediği ekonomi modeli hakkında da değerlendirme yapan Güzeldülger, "Bu model, üstü örtülü bir servet transferidir" ifadesini kullandı. Güzeldülger, "Yoksuzluğu ortadan kaldıracağım diyen bir iktidar, kendi iddiasıyla vurulup bugün topluma uzunca bir süre yoksulluğa razı olun diyor. Toplumun yüzde 20'sine ise bu kur yoluyla refahınızı arttırma imkanı veriyorum diyor. Bu kitle bankalardaki mevduatın büyük bir çoğunluğuna sahip olan bir kitle. Berat Albayrak 128 milyar doları kendi eliyle bu kitlelere vermiştir" diye konuştu.

"TÜRKİYE, 10 YILINI KAYBETTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırım tavsiyesine uyan herkesin kaybettiğini ifade eden Güzeldülger, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğinden bu yana devletin büyük bir kur farkına maruz kaldığını söyledi. Güzeldülger, "Nette 3, brütte 4 trilyon kur farkına maruz kaldık. Türkiye 10 yılını kaybetmiş durumunda. Ülke, 10 yılı kur farkını telafi etmekle uğraşacak. İktidar verdiğimiz vergilerle bu kur farkını kapatma için kullanacak. Dolayısıyla 215 milyar dolar ihale verdiğimiz 5 şirketinde serveti her gün artacak" dedi.

Güzeldülger, Türkiye'ye yatırım yapan yabancı firmaların sermayesinin de 6 kat eridiğini de ifade etti.

"5 FİRMA TÜRKİYE'DEN DAHA BÜYÜKMÜŞ"

AK Parti'nin ihale verdiği 5 şirkete değinen Güzeldülger, "Sayın Erdoğan sürekli 'dünya 5 ten büyüktür' diyor. Ama gelin görün ki ihale verdikleri 5 müteahhit Türkiye'den daha büyük" dedi. Güzeldülger, yaşanılan kur krizinin bu 5 firmanın servetini katladığını söyledi.

İktidarın uyguladığı yeni ekonomi modelinin doğru zamanlama olmadığını belirten Güzeldülger, AK Parti hikayesinin bittiğini ve son zarı attıklarını söyledi.

Güzeldülger, iktidarın kaynaksız kaldığını ifade ederek, "Bugün yapmak istedikleri kaynak yok nasıl kaynak üretiriz arayışındalar. Bunu da, kuru düşürüp TL'yi değersiz yaparak, Türkiye ucuz iş gücü cenneti durumuna sokup ve yabancıların iştahını kabartarak onların ülkeye yatırım sokmasını sağlamak. Ama faizlerin yükseldiği bir ortamda, sermaye akışkanlığı ana vatanına doğru döner. Türkiye'ye doğru gelmez" dedi.

CANLI YAYINDA ERDOĞAN'A YENİ MODEL TEKLİFİ

KARAR TV'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kamu Özel İşbirliği ilgili yeni bir model teklifi yapan Güzeldülger, modeli şöyle açıkladı:

"Özellikle Sayın Cumhurbaşkanının bunu dikkate almasını istirham ediyorum. Gelin, kamu özel işbirlikleri ortaklıkları, köprü, şehir hastaneleri vs. neyse bu sözleşmeleri masaya yatıralım, bu sözleşmelerden devletin bir çıkış maddesi illa ki vardır. Ayrı bir şirket kuralım, Kamu Özel İşbirliği bünyesindeki yatırımları bu şirkete koyalım. Varlık fonu gibi. Ve dönelim ne kadar kredi kullanmış bu şirketler buna bakıp ne kadar yatırım yapmışlarsa bu parayı halka arz ederek, buradan bu fonu alalım. Bu fon ile kredileri kapatalım. Toplumun gözüne soka soka 213 milyar doları bu 5 firmaya 25 yıl bizi mahkum etmektense, bu modeli denemeliler"

Güzeldülger, 5 firmanın kullandığı kredinin kapatılıp, iktidarın bu firmalarla helalleşmesi gerektiğini de ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN