Hatem Ete anketlerdeki son durumu anlattı: Kılıçdaroğlu Erdoğan'dan biraz daha önde

PanoramaTR Araştırma Direktörü Hatem Ete anketlerdeki son durumu KARAR TV'de anlattı. Muharrem İnce'nin yükselen grafiğine dikkat çeken Ete, "Bu akımı Muharrem İnce sürdürürse Erdoğan daha önde ikinci tura geçer" yorumunda bulundu.

SERKAN CAN BOZKURT

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Bi' Karar Ver' programının bugünkü konuğu PanoramaTR Araştırma Direktörü Hatem Ete oldu. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın anketlerdeki son durumunu anlatan Ete, AK Parti ile ittifak görüşmelerine giren fakat kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararı alan Yeniden Refah Partisi ile Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin oylarının anket sonuçlarını açıkladı. Ete, "İnce'nin muhalefet kanadından aldığı oy daha fazla. Muhalefete gitmesi beklenen oyun yüzde 70'ini İnce alıyor" ifadesini kullandı.

"ACELE REFLEKSLERLE ÇARE BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR"

AK Parti'nin HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile olan görüşmelerinin bir sıkışmışlık olduğunu dile getiren Hatem Ete, "AK Parti ne zaman işleri düzeltme ihtiyacında olsa, bu formüller gündeme geliyor. Fakat bunun kamuoyuna açık bir şekilde, reddedilme riskinin olduğu bir tarzla olması ve en nihayetinde reddedilmesi birkaç şeyi gösteriyor. Bu mevzularda bir sıkışmışlık olduğu belli. İyi kurgulanmamış acele reflekslerle çare bulunmaya çalışılıyor. Bunlar çaresizlik görüntüsü. İşin yürütülme tarzı da çaresizliğe tedavi olmayacak bir süreç üzerinden ilerliyor" dedi.

"YENİDEN REFAH'IN OYLARINI YÜZDE 1,5 - 2,5 OLARAK ÖLÇTÜK"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında seçimlere kendi partisinin logo ve ismiyle gireceğini, aynı zamanda Yeniden Refah'ın Cumhurbaşkanı adayı olduğu açıkladı. Hatem Ete ise son anketlerde Yeniden Refah'ın oy oranını açıkladı. Ete, "Türkiye siyaseti, ittifaklar siyasetine dönüştüğü andan itibaren seçmeni belli adreslere zorluyor. Bu ittifak siyaseti, birçok seçmeni tatmin etmiyor. Yeniden Refah, Cumhur İttifakı içinde olsaydı büyük ihtimalle seçmeninin yarısını kaybederdi. Yeniden Refah kendi seçmenini koruma açısından doğru bir tercih yaptı. 'İlkelerimden vazgeçmedim' diyerek kendi seçmenini tatmin etmek istedi. Bir siyasal pazarlık unsuru olarak seçmenini yanında tutma duygusuydu bu. Asıl mesele mecliste yer alabilmekti. Yeniden Refah'ın oylarını yüzde 1,5 - 2,5 olarak ölçtük hep" ifadelerine yer verdi.

"MUHARREM İNCE İLK TURDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE YÜZDE 10'U GEÇİYOR"

Sosyal medyada trend olan dans videosu ile genç seçmen kitlesinin dikkatini çeken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy potansiyelini Hatem Ete canlı yayında değerlendirdi. Ete, "Türkiye'de bir sosyolojik kitleyi, ilk defa ete kemiğe büründürüp kamuoyu önüne 'burada anlamlı bir kitle var' diye yaratan Cem Uzan'dı. Bu kitle şimdi Muharrem İnce'yi kendine adres aldı. Yüzde 3-4'lük kesimin bu olduğunu düşünüyorum. Adres değiştiren kitle seçime yakın bir zamanda durulup ana siyasal akımlara göre bir karar alabilir.

Muharrem İnce ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 10'u geçiyor. Parti olarak ise yüzde 6-7'leri buluyor. Kılıçdaroğlu'nun uygun bir aday olmadığını düşünen seçmen, bence seçime yakın bir zamanda Muharrem İnce'den vazgeçecek" yorumunda bulundu.

"KARARSIZ SEÇMEN KÜSTÜRÜLÜRSE ERDOĞAN AVANTAJLI HALE GELİR"

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin Cumhur İttifakı'nda oy düşmesine yol açmadığını, sadece yükseliş trendini durdurduğunu söyleyen Ete, "Kılıçdaroğlu Erdoğan'dan biraz daha önde. Fakat biz HDP'nin de aday çıkardığını düşünerek bu araştırmayı yaptık. Biraz da bu durum Muharrem İnce'nin oyuna bağlı. Bu akımı Muharrem İnce sürdürürse Erdoğan daha önde ikinci tura geçer. Çünkü İnce'nin muhalefet kanadından aldığı oy daha fazla. Muhalefete gitmesi beklenen oyun yüzde 70'ini İnce alıyor. Kararsız kesimin Kılıçdaroğlu'na oy verme eğilimini daha yüksek görüyorum ama bu 2 aylık kampanya kararsız seçmeni sandığa küstürürse, bu durumda da Erdoğan avantajlı hale gelir" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN