İbrahim Uslu: Seçmeni sandığa götürmek odak noktası olmalı

14 Mayıs seçimleri sonrası muhalif seçmenlerde motivasyon düşüklüğü yaşandığını vurgulayan İbrahim Uslu," Seçimde esas risk, geçen seçim sandığa giden ama önümüzdeki seçim sandığa gitme motivasyonu ortadan kalkan seçmenlerdir" yorumunda bulundu.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Bi'Karar Ver' programına konuk olan Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. 14 Mayıs seçimleri sonrası motivasyonunu kaybeden seçmenin sandığa gitmeyeceğini belirten Uslu, "Esas odaklanılması gereken, bir önceki seçimde oyunu kullanan seçmeni yeniden sandığa götürmek" dedi.

"KIRSALDA FARK 2 MİLYON 250 BİN"

İbrahim Uslu ,PanoramaTR Araştırma şirketinin analizlerini yorumladı. Seçimin sonuçlarında köylerdeki oyların büyük etkisi olduğunu belirten Uslu, "Bizim yaptığımız çalışmada parti oylarında sapma yok. Seçim sonuçlarına baktığımızda Kılıçdaroğlu ve Erdoğan oyları yer değiştirmiş durumda. Tahminime göre muhafazakar seçmen sandığa gittiğinde son anda Kılıçdaroğlu yerine Erdoğan'a oy verdi. Esas sorun kırsaldan kaynaklanıyor. Erdoğan'ın kırsaldaki oy oranı yüzde 60'ta. Sadece kırsalda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki fark 2 milyon 250 bin. Tabii anketler bu köylere ve mezralara ulaşmakta zorlanıyor" yorumunda bulundu.

"SİNAN OĞAN'IN MÜSTAKİL BİR SEÇMENİ YOK"

Sinan Oğan'ın iktidarı mı yoksa muhalefeti mi destekleyeceği merak konusu olurken, Sinan Oğan'ın taban bir seçmeni olmadığını belirten İbrahim Uslu, "Sinan Oğan'ın müstakil bir seçmeni yok, yani adaylık öncesinde Sinan Oğan'ın oyu sıfır. Ümit Özdağ'ın oyları ve süreç içerisinde İnce'den Oğan'a geçen seçmenler vardı. Dolayısıyla Oğan'ın o seçmen kitlesi üzerinde büyük bir yaptırım gücü yok" şeklinde konuştu.

Öte yandan sandığa tekrar gitmeyecek olan seçmene odaklanılması gerektiğini belirten Uslu, "Seçimde esas risk, geçen seçim sandığa giden ama önümüzdeki seçim sandığa gitme motivasyonu ortadan kalkan seçmenlerdir. Esas odaklanılması gereken, bir önceki seçimde oyunu kullanan seçmeni yeniden sandığa götürmek" dedi.

"SOSYAL MEDYA KAMPANYASI KIRSALI ETKİLEMEZ"

İktidarın kırsaldan çok oy aldığının altını bir kez daha çizen Uslu, "2 buçuk milyon oy farkının 2 milyon 250 bini kırsaldan geliyor. Sosyal medyadan kampanya yaptığınızda kırsalı etkileme şansınız hiç yok. Kırsal ihmal edildi. Erdoğan yüzde 60 civarında oy aldı oradan" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN