İsmail Tatlıoğlu: Kılıçdaroğlu aday olarak istediği partiyle görüşebilir ancak...

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu 'Ortak Akıl' programında Taha Akyol'un konuğu oldu. Adaylık sürecinde yaşanan 72 saatlik krizi ve Türkiye'deki liyakat sorunu hakkında konuşan İYİ Partili Tatlıoğlu, "Bütün araştırmalar ve saha bize İmamoğlu ve Yavaş'ın ismini söylüyordu" dedi.

SERKAN CAN BOZKURT

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Ortak Akıl' programının bu haftaki konuğu İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu oldu. Taha Akyol'un sorularını cevaplayan Tatlıoğlu, adaylık ve 72 saatlik kriz sürecini canlı yayında anlattı. Tatlıoğlu, 'Meral Akşener masadan kalktı' demek bence yanlış. Biz, kazanmayla ve toplumsal tercihlerle ilgili düşüncelerimizi masaya yansıttık' ifadelerini kullandı.

"PARLAMENTODA KANUN YAPMA KALİTESİNİN DÜŞÜKLÜĞÜNÜ BİLE HİSSEDİYORUZ"

Son 10 yıldır Türkiye'nin liyakat sorunu olduğunu ve yönetim sistemindeki zafiyetlerden bahseden İsmail Tatlıoğlu, "Biz tüm sorunlarını çözmüş bir ülke değildik ama sorunlarını çöze çöze gelen bir ülkeydik, şimdi biriktire biriktire yığıyoruz. Bunun sebebi özellikle son 10 yıldır Türkiye'deki bu yönetim sistemidir. Bunlar rasyonel ve etkin sonuçlar üretmiyor. Parlamentoda kanun yapma kalitesinin düşüklüğünden posta hizmetlerine kadar kamu önünde bunu hissediyoruz" diyerek eleştirilerini dile getirdi.

"SAYIN KILIÇDAROĞLU, ADAY OLARAK İSTEDİĞİ SİYASİ PARTİ İLE GÖRÜŞEBİLİR"

Taha Akyol, Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşecek olmasını İYİ Partili İsmail Tatlıoğlu'na sordu. Tatlıoğlu ise, "Sayın Kılıçdaroğlu, aday olarak istediği siyasi parti ile görüşebilir. Seçmen desteği almak isteyecektir. Bu kapsayıcılık ne kadar genişse, o kadar güçlü bir cumhurbaşkanı olur. Ancak bizi bağlayan 6 partinin 12 maddelik yol haritası metni" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

"BÜTÜN ARAŞTIRMALAR VE SAHA BİZE İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN İSMİNİ SÖYLÜYORDU"

Altılı Masa'da yaşanan ve 72 saat sonra çözülen kriz hakkında konuşan Tatlıoğlu, "Meral Akşener masadan kalktı' demek bence yanlış. Kemal Bey, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı yapabilecek niteliklere sahip önde gelen insanlardandır. Biz, kazanmayla ve toplumsal tercihlerle ilgili düşüncelerimizi masaya yansıttık. Cumhurbaşkanı olarak önerdiğimiz isimler, İmamoğlu ve Yavaş'tı. 2 Mart'ta Sayın Akşener, 'o zaman sizin isminizle beraber bir araştırma yapılsın, kim birinci çıkarsa biz onun yanındayız' dedi. Biz bir şeye itiraz ederken alternatiflerimizle beraber itiraz ettik. Bütün araştırmalar ve saha bize İmamoğlu ve Yavaş'ın ismini söylüyordu. Bu iki isim bize cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifiyle geldi. Bu hamle sonrasında araştırmalar Millet İttifakı'nın seçimi kazanması 5 puan arttı diyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN