Kahraman sürücü ara yola girerek faciayı önledi

Kayseri'de freni patlayan kamyonun şoförü, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpmamak adına aracını ara yola doğru sürdü. Ara yola girmeden önce kaldırıma çarparak takla atan hafriyat kamyonunun kahraman sürücüsü canını hiçe saydı ve ara yola girerek oluşabilecek bir faciayı önledi. O anlar ise saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, Melikgazi ilçesindeki Malatya yolu istikameti üzerinde Ahmet A. yönetimindeki 38 FV 350 plakalı hafriyat kamyonunun freni rampa aşağı giderken patladı.

"ARAÇLARA ÇARPMAMAK İÇİN TAKLA ATTI"

Freni patlamış hafriyat kamyonu yavaşlayamadan ilerlerken kırmızı ışıkta bekleyen araçları fark eden sürücü Ahmet A. araç olmayan ara yola doğru yöneldi. Ara yola girmeden önce refüje çarpıp takla atan kamyon, kırmızı ışıkta bekleyen araçları biçmezken sürücü Ahmet A. ise yaralandı.

İhbar üzerine sağlık ekiplerinin ulaştığı bölgede güvenlik önlemleri alındı ve kahraman sürücü Ahmet A. ambulans ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Çevredeki vatandaşların da şahit olduğu olayda çevredeki vatandaşlar ise kamyonun freninin patladığını gördüklerini ve kırmızı ışıkta duran araçlara çarpmamak için takla attığını söyledi.

O anlar ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına böyle yansıdı.